Bent u al voorbereid op de werkkostenregeling?

Vanaf 2014 is de werkkostenregeling verplicht. Het is belangrijk om u goed voor te bereiden. Waar komt deze regeling op neer? U mag tot maximaal 1,4% (volgend jaar waarschijnlijk 1,5%) van de totale fiscale loonsom gebruiken voor onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan uw werknemers. Dit heet de vrije ruimte. Over het bedrag boven deze vrije ruimte betaalt u loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%. Voor bepaalde vergoedingen en verstrekkingen gelden gerichte vrijstellingen, zoals voor cursussen, maaltijden bij overwerk en zakelijke verhuiskosten. Voor bepaalde vormen van loon in natura geldt een nihilwaardering. Denk bijvoorbeeld aan de ter beschikking gestelde mobiele telefoon of smartphone, waarvan het zakelijk gebruik meer dan 10% is.

Door: Jaap Bergman

Bereid u op tijd voor want de keuze voor de Werkkostenregeling is niet van de ene op de andere dag gemaakt. U zult zich goed moeten voorbereiden. Dat kan door vier stappen te volgen:

1 Inventariseer alle vergoedingen en verstrekkingen.

2 Deel de kosten in.

3 Bepaal de fiscale loonsom.

4 Overleg op tijd met uw werknemers en de ondernemingsraad.

Overleg met uw accountant of adviseer zodat u er op tijd bij bent!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *