Belgisch Biercafé Olivier in Leiden: ‘Ons gaan ze hier vaker zien!’

Waar kan je beter terecht voor een gezellig biertje dan in een Belgisch café. Precies en het leuke is dat Leiden zo’n biercafé heeft aan de Hooigracht 23. Ja, ik weet het, parkeren is daar een kleine uitdaging, maar de parkeergarage van AH of Hoogvliet biedt een oplossing of met een beetje geluk voor de deur op de meter, wat ons deze middag lukte.

Door: John Vroom

De volledige naam is Belgisch Beer Café Olivier, maar café klinkt toch wat te bescheiden voor dit bijzondere etablissement. Ik kan het wel gaan uitleggen, maar met een click op www.cafe-olivier.be word je alles duidelijk. Als eerste indruk een uiterst plezierig Grand Café, waar je kan bieren, lunchen en dineren, met als rode draad, dat alles Belgisch is en met bier te maken heeft. De aankleding is sfeervol Art-Deco-achtig en ook al zou er geen enkele bezoeker zijn, dan zouden mijn biergenote en ik ons er al thuis voelen. Alleen zijn we niet alleen, want dit biercafé is zo succesvol dat het rond lunchtijd al goed gevuld is. Achter een vorstelijke Leffe Blond van de tap, of kraan, zoals zij dat zelf noemen, werpen wij een blik op het gezellig geroezemoes veroorzakende gastengeheel. Een groepje ogenschijnlijke studenten, wat ‘zakenpakken’, wat typische ‘Linda lezende’ vriendinnen, maar ook een stel meiden van de ‘Opzij categorie’. Kortom zeer gemêleerd  en tot onze verbazing van jong tot minder jong, maar bovenal gezellig en dat is het magische woord bij Olivier.

Belgisch Plateau Olivier

Ons borrelhapje is trouwens voortreffelijk. Nu eens niet die obligate bitterbal, maar een Belgisch Plateau Olivier en Namense [spare-] ribbetjes. De achtergrondmuziek is plezierig jazzy en weet u wat ook zo prettig is, is dat het bedienend personeel er ook zin in blijkt te hebben. Opvallend in het midden van de zaak is een grote toog met apothekers-attributen met kastjes en laden. Wij hebben ons door bedrijfsleidster Rosemarie Janssen laten vertellen dat in België bier vroeger als medicijn beschouwd werd en zodoende dus bij de apotheker verkocht werd. Zo leren we hier ook nog iets. Door Rosemarie laten wij ons ook vertellen dat ze regelmatig gezellige avonden organiseren, zoals een Pub Quiz, Dansen bij en Bierproeverijen. Het loopt al tegen de avond en ik zie de eerste Belgische pannetjes mosselen, Waterzooi en Beenham al uitgeserveerd worden in het restaurantgedeelte. Té lekker zo te zien.

Teruglopend naar de auto bedachten wij ons dat dit ook wel een ideale gelegenheid is voor het houden van een zakelijke Nieuwjaarsborrel of gewoon voor vrienden zo begin januari. Ons gaan ze hier in ieder geval vaker zien. Zeker en vast!

Hooigracht 23, 2312 KM Leiden  T 071 – 512 24 44  I [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *