AutoLeaseTeam Autotest met: Manon Vonk – Ford B-Max

Manon Vonk is eigenaar van VonkFactor 13. Een bedrijf voor communicatie, tekst en beeld. Zij biedt bedrijven in het midden- en kleinbedrijf onder andere abonnementen aan. Daarmee zorgt zij dat bedrijven zich kunnen richten op hun kernactiviteiten, maar dat wel de in- en externe communicatie verzorgd is. Denk aan het up-to-date houden van de website, het verzorgen van (digitale) nieuwsbrieven en het schrijven van persberichten.

Wat dacht je toen je uitgenodigd werd voor deze testrit?

Mijn snelle antwoord aan Denis van AutoLeaseTeam was: ‘leuk, natuurlijk’. Geen idee in wat voor auto ik terecht zou komen. Het bleek een Ford B-Max, een wel heel bijzondere auto door het schuifdeursysteem. Achterin instappen is nog nooit zo makkelijk geweest. En voor gezinnen met kleine kinderen in autostoeltjes ideaal. Dat in tegenstelling tot mijn kekke Fiat 500.

Eerste indruk bij het zien van de auto?

Aan de buitenkant niet direct bijzonder. Daar rijden er meer van rond. Maar zodra het achterportier openschuift, wordt de auto bijzonder. Geen middenstijl en dat biedt enorm veel ruimte.

Kun je nog iets vertellen over de binnenkant van de auto?

De auto is van alle gemakken voorzien. Het dashboard oogt rustig. Ik mis wel een klokje recht voor mijn neus, maar dat went. De airconditioning zorgt ervoor dat de auto snel een aangename temperatuur heeft. Prettig voor een koukleum. De stoelen zitten prettig en een armsteun maakt het rijden nog prettiger.

Op pad met Ford B-Max?

Als je een dag een auto meekrijgt om te testen, dan moet er natuurlijk ook lekker meegereden worden. Dus ik rij eerst even naar huis, om vervolgens bij Leiden de A44 op te rijden. Daar mag je in ieder geval 120 km per uur, maar voor dat ik er erg in had zat ik al op 140 km. Te hard dus, maar dat ging vanzelf…

Dan de afslag Alphen aan den Rijn waar ik de polderweggetjes uitprobeer. Ook daar een prima wegligging. Zelfs de verkeersdrempels zijn geen probleem, daar zoeft hij zo over heen. Dat is met mijn Fiat 500 wel anders.

Hoe is het gesteld met de ruimte in de auto?

Door het aparte ontwerp is achterin instappen een makkie. Voor jong en oud. De achterbak is ruim. Klap de achterbank naar beneden (kan in twee delen) en je hebt ineens een enorme hoeveelheid ruimte tot je beschikking. Een compacte ruimteauto!

Het leasetarief

Bij AutoLeaseTeam rijdt u de Ford B-Max al vanaf € 429,= excl. btw / maand op basis van full operational lease en een looptijd van 48maanden en 20.000 km/jaar.

www.autoleaseteam.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *