Zorg en Zekerheid nodigt bedrijven uit aan te haken

Wie pakt de sociaal maatschappelijke bal op?

Dat je als zorgverzekeraar niet alleen aan het verzekeren bent, bewijst Zorg en Zekerheid als geen ander. Op preventief gebied trekt de regionaal betrokken zorgverzekeraar zelfs een voortrekkersrol. Door verbindingen in de samenleving te zoeken en samenwerkingen met lokale ondernemers, instellingen en gemeenten aan te gaan brengt ze haar zorg letterlijk en figuurlijk dichtbij.

Een win-winsituatie. Hoewel John Heimensem als productmanager meer vanuit commercie denkt en Annette Bij-Zwart als adviserend geneeskunde vanuit een geneeskundige hoek, bewijzen ze als team dat samenwerking juist versterkend werkt. Het begon allemaal met het Jongeren Op Gezond Gewicht-project (JOGG) dat in Leiden afgelopen september zijn officiële kick-off had. “Een beweging om de keuze voor een gezondere levensstijl voor jongeren makkelijker te maken”, legt Annette Bij-Zwart uit. “Het is een landelijk project dat landelijk gesubsidieerd wordt, maar ook lokaal gezamenlijk financieel gedragen wordt. Samen met de gemeente Leiden en de andere kernpartner GGD hebben we hiermee een infrastructuur gebouwd waarin verschillende partners elkaar kunnen vinden.”

Haar collega vult haar aan: “Ook vanuit de overheid wordt steeds meer gewezen op publiek-private samenwerking. Logisch, want als je alle afzonderlijke projecten gaat clusteren, dan werkt dat veel effectiever. Zo is inmiddels bewezen dat soortgelijke projecten inderdaad de Body Mass Index (BMI) van jongeren verlaagt. Samen met de gemeente en de GGD hebben we hiermee eigenlijk een voortrekkersrol als het gaat om preventie. Omdat we de burgers willen helpen om goed voor zichzelf te zorgen. Dat zie je in onze aanvullende verzekeringen terug in bijvoorbeeld het aanbieden van een health check en leefstijladvies, maar dus ook in het initiëren van dit soort gezamenlijke projecten.”

Verbinding zoeken

Want JOGG bleek een vliegwiel voor meer. “Nu zie je dat er nog meer initiatieven uit voortvloeien”, aldus Annette Bij-Zwart. Als voorbeeld noemt ze de voedsel en weerbaarheid lessen die in samenwerking met de GGD op scholen gegeven wordt en het project voor medewerkers van Universiteit Leiden dat samen met de universiteit over mentale fitheid is ontwikkeld. Maar ook zorg in de wijk brengen is een mooi voorbeeld van de verbinding zoeken in de samenleving. “Vooral voor ouderen is het belangrijk om de zorg zo dicht mogelijk bij ze te brengen. Dat kan door een beroep te doen op mantelzorgers, maar ook door bedrijven die in de wijk gevestigd zijn, erbij te betrekken. Niet alleen de grote supermarkt, maar ook de  kleine ondernemer op de hoek.”

Hoewel er dus al de nodige initiatieven zijn, is er volgens John Heimensem altijd behoefte aan meer. “We zijn nu op het punt dat we bedrijven die zich sociaal maatschappelijk willen inzetten, uitnodigen om bij ons aan te haken. Niet alleen om een handtekening in een convenant te zetten, maar ook echt iets te doen.” Een samenwerking die, wat het tweetal betreft, alleen winnaars kent. “Het is een win-winsituatie, ja. We moeten elkaar weten te vinden om iedereen te betrekken bij de wijk. Want samen zijn we verantwoordelijk voor elkaar. Dus”, nodigen ze ondernemers uit, “wie pakt de bal op?”

Zorg en Zekerheid

Postbus 400
2300 AK  Leiden
T 071 5 825 364
E  [email protected]
I www.zorgenzekerheid.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam