Grimbergen-Noordermeer: Sneller dan de dokter

Weinig bedrijven kunnen bogen op zo’n rijke historie als Grimbergen-Noordermeer. In 1748 begon stamvader Bogaards een smederij aan de Vliet in Rijnsburg, anno 2012 staat de achtste generatie Grimbergen aan het roer van het 45 man tellende installatiebedrijf.

In 2004 namen Thijs en Rob Grimbergen de leiding bij Grimbergen-Noordermeer over. “Vanaf het begin stond eigenlijk wel vast dat wij het bedrijf zouden voortzetten,” zegt algemeen directeur Thijs Grimbergen. “We zijn ermee opgegroeid. In de schoolvakanties gingen we bijvoorbeeld mee met monteurs.”

2004 was in alle opzichten een gedenkwaardig jaar. Niet alleen vanwege de komst van weer een nieuwe generatie eigenaren, ook omdat in dat jaar het nieuwe karakteristieke pand op bedrijventerrein Klei-Oost in gebruik werd genomen, waarmee het familiebedrijf terugkeerde op Rijnsburgs grondgebied, na een verblijf van 26 jaar op het Katwijkse bedrijventerrein ’t Heen. Dit werd bezegeld met het predicaat ‘hofleverancier’ dat het 264 jaar oude bedrijf mag voeren. “Dat geeft vertrouwen en is een mooie manier om je mee naar buiten toe te presenteren,” zegt Thijs Grimbergen.

Reacties klanten

Grimbergen-Noordermeer installeert en onderhoudt klimaatinstallaties. Het bedrijf onderscheidt zich door goede kwaliteit en snelle service. “Natuurlijk zegt iedereen dat,” reageert Thijs Grimbergen. “Maar uit reacties van klanten blijkt dat dit echt zo is. ‘Jullie zijn sneller dan de dokter,’ merken ze bijvoorbeeld op.” Dat dit soort uitspraken geen incidenten zijn, werd vorig jaar zomer bevestigd in een onderzoek onder zowel particuliere als zakelijke klanten.

Een ander punt waarop Grimbergen-Noordermeer zich onderscheidt is duurzaamheid. Enkele voorbeelden: medewerkers volgen passende opleidingen op dit gebied. En eerder dit jaar nam het installatiebedrijf een elektrische auto in gebruik om ervaring op te doen. Grimbergen: “We willen bijdragen aan een gezonde toekomst, maar we doen het ook omdat het rendement oplevert. Bovendien is de technische vernieuwing een mooi facet van ons vak.”

Actief tot over de grenzen

Tachtig procent van de klanten van Grimbergen-Noordermeer is actief in het zakelijke segment. Onder hen gemeentes en scholen in onze regio en bekende organisaties als bloemenveiling FloraHolland in Rijnsburg. De klanten komen overwegend uit onze regio, maar ook daarbuiten en zelfs over de grens is het installatiebedrijf actief. Zo verzorgde Grimbergen-Noordermeer bijvoorbeeld de installaties voor een wasinstallatie bij de Belgische vestiging van de internationale organisatie Euro Pool System, dat ondermeer miljoenen kratten wast voor de Nederlandse groenteveilingen.

‘Met de tijd meegaan’, is het motto van Grimbergen-Noordermeer. Dat uit zich onder andere in het aanbieden van passende cursussen en opleidingen, waardoor eigen medewerkers kunnen doorgroeien naar bijvoorbeeld het vak van servicemonteur. Het uit zich ook door nauw contact met scholen die vakmensen kunnen leveren. “Goede vakmensen zijn schaars,” zegt Thijs Grimbergen. “Vandaar dat we goede mensen in een vroegtijdig stadium aan ons bedrijf willen binden, bijvoorbeeld door middel van stages. Gelukkig hebben we een relatief jonge en fijne groep mensen, die vaak al langere tijd bij ons werken, zo blijkt uit het grote aantal jubilea dat we de afgelopen jaren mochten vieren.”

Grimbergen-Noordermeer

De Roysloot 11
2231 NZ Rijnsburg
T 071 – 402 92 00
E [email protected]
I www.grimbergennoordermeer.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *