Column Ruben van der Zwan: De feniks

Laten we beginnen met een vraag, hoe betrouwbaar is ons elektriciteitsnetwerk? Betrouwbaar zul je zeggen, maar toch, het kan vreemd lopen een blikseminslag bij een transformatorhuisje en de verdeelstations gaan één voor één uit met als gevolg dat er 17.000 adressen waaronder woningen, winkels en bedrijven plotseling een aantal dagen zonder stroom zitten. Bij de meeste bedrijven zit hun datacentrum in hetzelfde pand als waar ze vandaan werken en dat gaat allemaal uit en de data is niet meer te benaderen. De werknemers naar huis sturen is de enige mogelijkheid met een grote schadepost als gevolg.

Toch hoeft dit scenario niet op ieder bedrijf van toepassing te zijn, een gedegen IT omgeving is zo opgesteld dat het voorbereid is op dergelijke onvoorspelbare gebeurtenissen en garandeert continuïteit.

Hoe doe je dat nou zonder grote investeringen, welnu via een Private Cloud Hosting oplossing. Met deze dienstverlening verzeker je de onderneming niet alleen van continuïteit maar heb je ook meteen een toekomstvaste en schaalbare IT infrastructuur voor een vast bedrag per maand.

Zorg je daarnaast ook nog eens dat je medewerkers gebruik kunnen maken van hun eigen werkplek uit de Cloud en het kantoor mag ook afbranden (God forbid), zonder dat de bedrijfsactiviteiten hoeven te stoppen. Huur een tijdelijk kantoor en het enige dat je dan nog nodig hebt is een internetverbinding. Medewerkers die hun vaste pc zijn kwijtgeraak in de eventuele brand kunnen direct weer aan de slag met eigen meegebrachte apparaten (Bring Your Own Device). Et voilà, de feniks herrijst uit haar as.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *