Column Michel Kappen: Over huizen gesproken…

Nadat onze ‘mega’ verhuizing van ons bedrijf net achter de rug is, dacht ik, wellicht kan ik nu maar beter doorpakken en privé ook een ‘move’ maken.

Dus ben ik op zoek gegaan naar huizen in de regio waar ons nieuwe pand ligt gestald. In de avonduurtjes heb ik intensief op Funda gestruind en een aantal leuke huizen kwamen in beeld. 90% te koop en 10% te huur!????

Huhhh dacht ik, waarom staan er zoveel huizen te koop terwijl ze op dit moment heel moeilijk verkocht worden en dat huren veel makkelijker en voordeliger is en voor beide partijen?! En waarom duurt het zo lang voordat ze dit door hebben! Maar ja… ik ben geen makelaar. Gelukkig maar..

Nagenoeg alle huizen die aangeboden worden gaan via een makelaar. Dus moest ik afspraken maken om een aantal woningen te bekijken. Wat een ramp zeg! Die gasten zijn gewoon niet vooruit te branden. Als makke lammetjes bewegen ze zich voort in de regio en doen ze alsof we ons geld met bakken tegelijk naar ze toebrengen. Let op: beide partijen worden uitgemolken!

Een voorbeeld. Via een makelaar heb ik meerdere huizen bezocht en tijdens de werkuren vrij genomen, want hun laatste bezoek vindt om 16:45 uur (!) plaats. Ik moest dus elke keer vrij nemen van mijn werk om een huis te bezichtigen. Mijn vriendin en ik konden één keer niet tijdens werkuren, maar we hadden het zo gepland dat we met veel pijn en moeite om 17:00 uur een huis konden bezichtigen… en het koste echt veel moeite. We hadden een vriendelijk verzoek ingediend om een afspraak om 18:00 uur in te plannen, maar dat kon absoluut niet! Wat?!, zei ik stomverbaasd door de telefoon. Waarom kan dat niet? “We werken maar tot 17:30 uur”, was de reactie aan de andere kant van de lijn! Wat?!, zei ik nogmaals stomverbaasd. Werken jullie maar tot 17:30 uur?!

In de horeca gaan ze toch ook niet om 17:30 uur sluiten. En op Schiphol gaat het toch ook gewoon door en zelfs bij ons werken we nog later.

Nu begrijp ik waarom deze markt op zijn gat ligt. Een verbijsterende constatering viel mij ten deel. Vind je het gek dat we klagen over de mentaliteit van onze jeugd. Aan wie zal dat nou liggen? Aan de ouders zelf misschien!? Zeker als ze als makelaar door het leven gaan.

Michel Kappen, The Whisky Talker
Een Nederlander met een Schots tintje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *