Column Jean-Pierre Schreurs: Geen vakantie zonder laptop of tablet

Het is vakantietijd en dan wordt er weer veel nuttig onderzoek verricht, zo ook dit onderzoek. Website Zoover deed namelijk onderzoek naar hetgeen we allemaal meenemen naar ons vakantie adres. Het onderzoek laat zien dat we bijna niet meer zonder internet kunnen tijdens onze vakantie: 25% neemt namelijk de laptop mee op vakantie. Een evengroot deel kiest voor de evenknie, de tablet (eveneens 25%). Eén op de twee reizigers heeft dus de beschikking over een laptop of tablet.

Waarom geen mobiel internet zou je dan denken. Maar het blijkt dat voor slechts vier procent mobiel internet afdoende is. De prijzen die betaald moeten worden voor dataroaming in het buitenland zullen daar zeker mee te maken hebben. Het is dus ook niet verbazingwekkend dat voor 75% van de reizigers internettoegang belangrijk is. En daarvan wenst meer dan 60 procent WiFi-ontvangst.

De belangrijkste ontspanning blijft het boek (62%). Mensen met een e-reader nemen er gemiddeld negen mee, van de papieren versie gaan er gemiddeld zes in de koffer. Andere populaire vormen van ontspanning zijn tijdschriften (50%), puzzelboekjes (40%) en gezelschapsspellen (40%) en mp3 speler (24%). De spelcomputer delft het onderspit met slechts zes procent.

Het is duidelijk; we zijn met zijn allen gek op de digitale informatievoorziening. Gelukkig voert het boek de lijst nog aan, maar de vraag is hoe lang dat nog duurt…

Jean-Pierre Schreurs is eigenaar van adviesbureau SONDZ. SONDZ geeft marketingadvies op basis van interviews en vragenlijsten via internet (www.sondz.nl). Daarnaast is hij verbonden aan de Hogeschool Leiden (commerciële economie).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *