Barendsen Vorden: “Wij doen de finishing touch”

Ooit, vanaf 1802, was het een smederij. Tegenwoordig staat staalconstructiebedrijf Barendsen in het Gelderse Vorden bekend als specialist op het gebied van trappen, galerij- en balkonhekken en speciale staalconstructies.

Eind jaren negentig gooide staalconstructiebedrijf Barendsen Vorden het roer om. Tot dan toe bouwde het bedrijf, dichtbij Zutphen, vooral stallen, maar omdat de vraag hiernaar afnam, specialiseerde Barendsen zich in de jaren erna in het ontwerpen en bouwen van trappen en trapleuningen, galerij- en balkonhekken en speciale staalconstructies, in nauwe samenwerking met architecten en aannemers. De producten worden in allerlei materialen geconstrueerd – hout, glas, staal – en worden zoveel mogelijk kant en klaar afgeleverd. Zodat aannemers er zo min mogelijk omkijken naar hebben.

Tweehonderd jaar oud

Barendsen, dat in 2002 zijn tweehonderdste verjaardag vierde, is in het hele land actief, in woningen en kantoorgebouwen. “Van Dokkum tot Domburg,” zegt Henri Barendsen, inmiddels de vierde generatie Barendsen die aan het roer staat van het bedrijf. In 1997, op zijn zestiende jaar, begon hij in de fabriek. In 2010 nam hij de leiding over van vader Henk, die ook een Fixet- en een Etos-filiaal begon in Vorden, inmiddels overgenomen door een broer en zus van Henri.

In het jubileumjaar 2002 verhuisde het staalbedrijf vanuit het centrum van het dorp naar het huidige pand op een bedrijventerrein net buiten de gemeentegrens. Sindsdien verdubbelde het personeelsbestand tot de huidige vijftien man. “Stuk voor stuk vakmensen,”  zegt Barendsen, “die allemaal al langere tijd bij ons in dienst zijn. Dat is heel belangrijk.”

Henri Barendsen is ervan overtuigd dat als je kwaliteit levert, je de huidige crisis goed doorkomt. Betrouwbaarheid, flexibiliteit en meedenken doen de rest. “Zo kom je samen tot een mooi product. We hebben tot nu toe geen dip gehad. De prijzen staan wel onder druk en alles moet snel tegenwoordig, maar we zitten goed in het werk.”

Zwevende trappen

Een paradepaardje van Barendsen is het IKTC (Industrieel Kennis- en Technologiecentrum) in Zaandam, waarvoor het bedrijf zwevende trappen bouwde en waarmee het genomineerd werd voor de Nationale Staalprijs 2012. Een ander mooi visitekaartje zijn de balkonhekken inclusief constructie voor een tiental flatgebouwen in het Paleiskwartier in Den Bosch, een project dat in 1999 begon en nog steeds doorloopt. Ook apart, eveneens in Den Bosch, was de constructie van 4500 stalen platen aan de buitenkant van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

“Elke klus is anders, dat maakt ons werk interessant,” zegt Henri Barendsen, die zijn werk vergelijkt met het maken van een grote legpuzzel. “Architecten ontwerpen steeds apartere gebouwen. Voor balustrades en trappen betekent dit dat je nooit standaardwerk levert. Het mooie van ons werk is dat je met het hekwerk, de balustrades en de trappen een gebouw de finishing touch geeft. Wij maken een pand af en geven het een gezicht. Dat geeft veel voldoening.”

Barendsen Vorden

Netwerkweg 3
7251 KV Vorden
T 0575 – 55 12 61
E [email protected]
I www.barendsen-vorden.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam