AutoLeaseTeam Autotest met: Rudo Slappendel – Mazda MX-5

Rudo Slappendel (30) is eigenaar van het allround media/marketingbureau Rudeboy Media en directeur van de radiozender Unity FM en televisiezender Unity TV. Deze zenders brengen dagelijks het actuele nieuws uit de regio Leiden en de Bollenstreek. Unity FM is te ontvangen op 105.7 en 106.1 FM in de regio Leiden, 107.7 FM in de Bollenstreek en via de website www.unityfm.nl.

Wat dacht je toen je uitgenodigd werd voor deze testrit?

Ik ben gelijk in mijn agenda gedoken om te zien op welke dag ik een aantal ritjes had staan, want als je een auto mag testen, dan wil je natuurlijk niet dat deze de hele dag alleen maar voor de deur staat.

Waar dacht je aan toen je onderweg was om de auto op te halen?

De hele rit naar AutoLeaseTeam toe hoopte ik dat het droog zou blijven. De lucht zag er aardig dreigend uit. Als je in een cabrio rijdt, dan moet toch minimaal het dak eraf.

Wat is de eerste indruk van de buitenkant van de auto?

De auto ziet er erg sportief uit. De kleur wit was zo maagdelijk dat ik direct bang was dat deze niet zo wit terug zou komen aan het einde van de dag.

Wat vind je van het zitcomfort en van de overzichtelijkheid van het dashboard?

Door het model van de auto zit je erg laag, in het begin is dat even wennen. Na het wennen zit de auto heerlijk en is ook het dashboard goed overzichtelijk.

Hoe ervaar je de rijeigenschappen, zowel in de stad als op de snelweg?

Tijdens de testdag had ik een aantal ritjes in de planning. De eerste rit was naar ons kantoor in Leiderdorp. Dwars door het dorp en over polderweggetjes. Je merkt wel dat je goed op moet letten dat je niet te snel rijdt, want dat zit er met de pittige motor van deze Mazda toch wel gauw  in. Verder ligt hij goed en stabiel op de weg. Later op de ochtend ben ik richting Lisse gegaan over de A4. Uiteraard daar nog op snelheid getest en dat ging prima, hahaha.

Wat vind je van de toegankelijkheid van de laadruimte?

Het is een kleine sportieve auto, waarbij ik mij verbaasde over de laadruimte. De ruimte was redelijk, maar behoorlijk diep. Zo kun je toch nog aardig wat vervoeren.

Hoe bevalt het rijden met open dak?

Voor mij was het rijden in een cabrio totaal nieuw. Als ik bij 17 graden een cabriorijder tegenkom met open dak vind ik het al snel een uitslover. Nu heb ik het zelf ervaren en het is heerlijk. Je voelt de wind en het was ondanks de bewolking totaal niet koud.

Het leasetarief

Bij AutoLeaseTeam rijdt u de Mazda MX-5 al vanaf € 558,= excl. btw / maand op basis van full operational lease en een looptijd van 48 maanden en 20.000 km/jaar.

www.autoleaseteam.nl

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *