Architectenbureau Van Manen: “We creëren een prettige omgeving”

Architectenbureau Van Manen – dat dit jaar 45 jaar bestaat – is vooral bekend geworden door het  ontwerpen van villa’s en de gebouwen van Rabobank en C&A. “Maar we bieden een totaalpakket aan zakelijke en particuliere klanten.” We stelden vier vragen aan mede-eigenaar en architect Jan Meyer en architect Robert Dessing.

Hoe omschrijven jullie Van Manen kortweg?

“We zijn een bureau van architecten, projectleiders en tekenaars – in totaal veertig man. We ontwerpen geen gebouwen, maar creëren een omgeving die mensen mooi vinden en waarin ze zich gelukkig voelen, nu en in de toekomst. We doen dit voor opdrachtgevers in onze eigen streek – op dit moment hebben we alleen al in de regio tachtig projecten lopen – maar ook daarbuiten. Voor bijvoorbeeld C&A en Rabobank hebben we de afgelopen decennia honderden panden ontworpen. We zijn breed georiënteerd, van kantoren tot bedrijfsgebouwen en van exclusieve villa’s tot huizen voor woningbouwcorporaties. Daarnaast ontwerpen wij ook vaak interieurs voor kantoorgebouwen en villa’s.”

Hoe onderscheidt Van Manen zich?

“Door laagdrempeligheid, toegankelijkheid en goede samenwerking met onze opdrachtgevers. De opdrachtgever, de wensen van de opdrachtgever en het ontwerp staan centraal. Samen met onze opdrachtgevers komen wij op het gewenste niveau. Onze teams staan voor kwaliteit gedurende het gehele proces. Bij elk project proberen we het maximale eruit te halen: architectuur die voldoet aan zowel de eisen van de opdrachtgever als aan de eisen die we aan onszelf stellen.”

Hoe anders is het vak van architect geworden?

“Vroeger vroegen mensen ons een huis  of kantoor te ontwerpen en dat was het. Nu zijn er dimensies bijgekomen, onder andere die van duurzaamheid en energieneutraal bouwen. Bij de vormgeving houd je bijvoorbeeld rekening met de zon en de lichtinval, waardoor er zo weinig mogelijk energie hoeft te worden verbruikt. We hebben de benodigde certificaten op het gebied van duurzaamheid en zijn participant van de Dutch Green Building Council, een onafhankelijke organisatie die streeft naar blijvende verduurzaming van de bebouwde omgeving. Daarnaast hebben we sinds drie jaar een eigen ‘green-team’ die bij elk project de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid onderzoekt.”

Zijn er meer van dit soort innovatieve ontwikkelingen?

“Bouwen is een complex proces, dat vraagt om goede samenwerking en kwaliteit. Daarom werken we met de nieuwste, intelligente tekensystemen. We maken driedimensionale modellen waarin alles overzichtelijk samenkomt: het ontwerp, de constructie en de techniek. We hoeven nog maar één digitale tekening te maken, die alle partijen in het bouwproces kunnen lezen. Het mooie is dat je elke gewenste dwarsdoorsnede kunt laten zien inclusief alle losse bouwkundige elementen. Denk aan bijvoorbeeld kozijnen, wanden en plafonds, maar ook aan water-, elektra- en ventilatiesystemen. Het voordeel is dat eventuele fouten in een vroegtijdig stadium zichtbaar worden. Dit voorkomt faalkosten en versnelt het bouwproces. Dit is efficiënter en levert ook nog eens geld op.”

Architectenbureau Van Manen

Atjehweg 9
2202 AM Noordwijk
T 071 – 361 72 00
E [email protected]
I www.van-manen.net

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
17-05-2024 09:06
Sam
Amerik Leeuwen
Kan ik daar Ook terecht voor het leasen Van een Mini? MvG....
04-05-2024 11:10
Amerik Leeuwen