Station Drukwerk Katwijk: ‘Goed drukwerk werkt!’

Het op het industrieterrein in Katwijk gevestigde Station Drukwerk is de laatste jaren uitgegroeid tot een regionale kwaliteitsdrukker, die zich onderscheidt door klantgerichtheid en een heel goed eindproduct. De persoonlijke benadering en relatie met de klant zijn, naast betrouwbaarheid, betrokkenheid en het leveren van kwaliteit, kernwaarden voor Station Drukwerk. “Dat betekent dat wij drukwerk voor scherpe prijzen aanbieden, waarbij we kwaliteit, service en maatwerk garanderen,” vertelt directeur Wim van Dijk. “We maken werk van de producten die we voor onze klanten maken. Dat sluit aan bij het motto dat onze nieuwe huisstijl samenvat: goed drukwerk werkt!”

De afgelopen maanden heeft Station Drukwerk de manier van werken en de vraag hoe je bij je klanten wilt overkomen eens goed tegen het licht gehouden. “We zijn letterlijk een traditioneel bedrijf – met een historie van ruim tachtig jaar als drukker – maar wel een bedrijf, dat volop bezig is met innovaties, het uitlijnen van de werkprocessen en het introduceren en hanteren van nieuwe techno- logieën. Station Drukwerk is een modern geoutilleerde drukkerij. Op de zakelijke markt zijn we gespecialiseerd in het vervaardigen van allerlei drukwerk in offset en in print, van zwart tot fullcolour. Wij bieden daarbij ook oplossing voor direct-mail bijvoorbeeld in combinatie met gepersonaliseerd drukwerk. We staan tevens bekend als een onderneming met een passend advies en een snelle uitvoering. In onze dienstverlening gaan wij steeds een stap verder en we doen dat op een efficiënte wijze. Nieuw daarbij is de mogelijkheid om drukwerk digitaal te laten drukken. Daarbij kan men gebruik maken van ons handige online bestelsysteem,” aldus Wim van Dijk.

“We hebben ook een visie op communiceren”, benadrukt Wim van Dijk. “Een goed product dat aanspreekt en de doelgroep verrast, is waar het feitelijk omgaat. We kunnen dat produceren en we kunnen daarin ook meedenken. Dat doen we vanuit een duidelijke visie: een doordacht op de klant afgestemd product dat ook letterlijk goed in de handen ligt, scoort.”

Deze maand presenteerde Station Drukwerk haar nieuwe huisstijl: “Een kleurrijk palet staat in relatie tot ons bekende beeldmerk. Op al ons drukwerk, maar ook in onze advertentiecampagnes keert dat terug. Enerzijds is onze nieuwe huisstijl een staalkaart van ons kunnen, anderzijds geeft het aan wat we willen: drukwerk maken dat werkt”.

Printfacilitering

“Naast het realiseren van drukwerk verzorgen we alle vormen van print- en kopieerwerk  voor bedrijven, instellingen  en overheden. Daartoe hebben we begin dit jaar Speed-Print uit de regio Den Haag / Zoetermeer aan onze bedrijfsactiviteiten gekoppeld. Het unieke aan deze printfacilitering is dat snel en in een zeer hoge kwaliteit geleverd kan worden: van kleine tot zeer grote oplagen en in zwart-wit of full colour. Een extra service daarbij richting de clientèle is de mogelijkheid om webbased in te loggen en zo zelf, op afstand en op elk gewenst moment, bestellingen te doen. De klant kan dan gebruik- maken van een aantal formats, zodat zij zelf bepalen en direct kunnen controleren, hoe het printwerk er uitziet. We kunnen nu heel goed tegen een interessante prijssetting printwerk verzorgen dat het niveau van drukwerk benadert.”

Wim van Dijk is enthousiast over deze nieuwe ontwikkeling. “Het digitaal printen is een unieke mogelijkheid om voor onze clientèle snel, in gevarieerde aantallen van tien tot nagenoeg oneindig, kleurrijk en kwalitatief prima drukwerk te verzorgen op maat. Voor een gerichte nieuwsbrief tot full colour brochure, een instructie catalogus tot een aantrekkelijke vorm van direct mailing werkt deze printfacilitering perfect. Ook het leveren van bulk hoeveelheden kopieerwerk – meestal in zwart wit – behoort tot de mogelijkheden. We verzorgen daarbij het gehele proces en dat tegen een zeer concurrerende prijs”, aldus Wim van Dijk.

Digitaal

“Het digitaal drukken heeft al sinds een aantal jaren een belangrijke plaats verworven in de grafische industrie. Het vervangt het conventionele offsetdrukwerk niet, maar is daaraan eerder aanvullend”, legt Wim van Dijk uit. “Offset kent wel nog steeds een groei, maar de toename van het digitaal drukwerk is de laatste jaren ook sterk gestegen. De reden is simpel: de gemiddelde oplage daalt en klanten verwachten dat hun drukwerk steeds sneller beschikbaar komt.”

Wim van Dijk: “Het grootste voordeel van digitaal drukken is dat de opstartkosten voor het drukwerk laag zijn. Daarmee is digitaal drukken al interessant vanaf één exemplaar. Vandaar dat deze vorm van printen meestal ingezet wordt bij kleine oplagen. Digitaal drukken biedt ook nog andere kansen. Denk daarbij”, aldus Van Dijk, “aan vormen van personalisatie. Door variabele data printing zijn we instaat om zeer gerichte reclame te produceren, met – zo blijkt uit onderzoek – een hoge respons.”

Een andere innovatieve toepassing is het zogenaamde web-to-print. “Klanten kunnen via de web portal van ons bedrijf desgewenst zelf drukwerk vormgeven, teksten wijzigen of gebruikmaken van formats. Het voordeel voor de klant: snel, optimale betrokkenheid, inzicht in het hele proces en kostenbesparend.”

Toekomstgericht

Wim van Dijk ziet de toekomst voor Station Drukwerk met vertrouwen en optimisme tegemoet. “We hebben het afgelopen jaar gebruikt om de organisatie binnen ons bedrijf goed uit te lijnen. Daarmee hebben we rekening gehouden met de ontwikkelingen in de markt. We zijn er klaar voor en zijn instaat de klant optimaal te bedienen. Met fraai drukwerk. “En,” beëindigd Wim van Dijk zijn toelichting: “goed drukwerk werkt.” Zeker als het gerealiseerd is bij Station Drukwerk.

Station Drukwerk Katwijk

Scheepmakerstraat 5G, 2222 AB Katwijk.
T 071 – 409 09 79 / T 088-20 40 800
I www.stationdrukwerk.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *