Meerzicht in Katwijk groeit verder vanaf nieuwe locatie

Supersnelle verhuizing van complete wasserij.

Midden in de crisis steken twee ondernemers hun nek uit. Rem van Dommelen en Marchel Vis groeiden met Wasserij Meerzicht uit hun jasje en moesten op zoek naar een groter pand. Dat vonden ze, een paar honderd meter verderop. Toen kwam de uitdaging: het verplaatsen van de gehele wasserij. Binnen een half jaar na het tekenen van het koopcontract draaiden de machines vanaf de nieuwe locatie. “We hadden het wel onderschat.’”

Even opletten. Wasserij Meerzicht in Katwijk is niet meer gevestigd aan de Ambachtsweg. Wie daar naar toe rijdt, heeft een terreinauto nodig. Voor het pand liggen enorme bulten zand. Het gebouw zelf wordt op dit moment gebruikt als loods; het is amper voor te stellen dat hier een jaar geleden een wasserij was gevestigd. ”We waren ook echt uit dat pand gegroeid, het was niet meer uit te houden,”’ vertelt eigenaar Rem van Dommelen. Samen met compagnon Marchel Vis zette hij de opties op een rijtje. ,,De Ambachtsweg was een huurpand en we wisten al dat de eigenaar het gebouw binnen nu en tien jaar weer zelf in gebruik wilde nemen. Dan heb je de keuze: of het nog tien jaar uitzingen of op zoek naar een nieuw pand.”

Overdonderd

Van Dommelen begon Meerzicht 22 jaar geleden aan de Ambachtsweg. Toen draaide de wasserij zo’n achtduizend kilo per week. Dat groeide uit naar ruim twintig ton per week. “Op Goede Vrijdag vorig jaar zijn we gaan kijken naar dit gebouw aan de Nijverheidsstraat. Punt was dat het ook een huurpand was en wij wilden kopen. Een half uur later stond de eigenaar bij ons op de stoep met een koopcontract. We waren compleet overdonderd. Er moest snel een ondernemersplan komen en de financiering op orde.” Van Dommelen kan er nog niet over uit. “Op 1 september zijn we hier begonnen met de bouw van de nieuwe wasserij. Het ging allemaal zo snel. En dat in deze tijden.”

Kerst

Er was niks op 1 september, behalve de elektra. “We zijn begonnen met de aanleg van de riolering, gas en water. Op 15 september konden we de eerste machines plaatsen. Met name die wasbuis heeft ons een geweldige besparing opgeleverd. In de oude verbruikten we negen liter water per kilo, in deze nieuwe is het verbruik maximaal drie liter water per kilo.” De wasbuis werd net voor de Kerst geplaatst. Van Dommelen: “Kerst en de jaarwisseling hebben we hier gevierd. Op papier leek het allemaal wat gemakkelijker dan het in werkelijkheid was.”

Keukenhof

Op 1 januari draaide Meerzicht productie op de nieuwe locatie. “De eerste zes weken gingen erg moeizaam. Ik dacht nog: we zetten alles neer, we gooien de was erin en draaien maar. Daar hebben we ons in vergist. In de eerste week haalden we 22 ton, met pijn en moeite. Dat is even slikken als je alles hebt berekend op 37 ton in 36 uur.”

Inmiddels draait Meerzicht wel op volle kracht en wordt elke week 45 ton weggewerkt, met uitschieters. En dat alleen met klanten in een beperkte straal rond het bedrijf. Een heel bewuste keuze. ,,Je kunt de was in Maastricht gaan halen, maar dan verdien je echt niks meer. Wij doen alleen horeca in de Bollenstreek. Dat betekent dat als de Keukenhof open gaat, voor ons het seizoen begint. Het gaat absoluut boven verwachting, ondanks het enorme hectische jaar. Met dank aan al onze mensen en onze uitstekende leveranciers: Goudkuil, Senso Technics, Vega,  De Wit en De Vries.

Wasserij Meerzicht

Nijverheidstraat 24
2222 AV Katwijk
T 071 40 34 701
E [email protected]
I www.wasserijmeerzicht.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam