Column Ruben van der Zwan: Ik ga op vakantie en neem mee?

Zoals waarschijnlijk velen van jullie neem ìk in ieder geval mijn smartphone mee met bijbehorende accessoires. En volgens een onderzoek van Telecompaper volgt  94% van de Nederlanders mijn voorbeeld, daarnaast leert een ander onderzoek van Multiscope dat, 64% van de Nederlanders die op vakantie gaan gebruik maken van het internet via WiFi of het GSM netwerk. Als je dan eerlijk bent dan zul je als ondernemer waarschijnlijk vooral je zakelijke email in de gaten houden in tegenstelling tot de niet ondernemers waarvan slechts 22% de zakelijke email bekijkt.

Het alleen bekijken van de mail is vaak niet voldoende en is er meestal een bepaalde actie vereist, waarom niet meteen een stap verder en je werkplek meenemen op vakantie. En nee dan bedoel ik niet je desktop of laptop maar je tablet of smartphone. Vanwege de mogelijkheden van je werkplek uit de Cloud kun je overal en altijd bij je zakelijke kantooromgeving. Hierdoor kun je op vakantie net zo efficiënt zijn als thuis. Wat voor nut heeft het anders om je zakelijke email te bekijken als je er toch niets mee kunt doen.

Nu begrijp ik dat jouw partner en kinderen hier waarschijnlijk niet zo blij mee zijn maar ach wie betaald anders de vakantie? O en dan gaat nu mijn geweten (mijn vrouw  en kinderen) spreken, waarschijnlijk ben je veel eerder wakker en uit bed en van die gelegenheid kun je dan mooi gebruik maken om te ‘werken’.

Een efficiënte ‘werk’ vakantie toegewenst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *