Column Ruben van der Zwan: Wirwar van verschillende softwarepakketten

Bedrijven hebben tegenwoordig een wirwar aan verschillende softwarepakketten die met diverse scriptjes, bestanden en andere touwtjes aan elkaar vastzitten. Hierdoor ontstaat belemmering bij noodzakelijke software updates, nieuwe IT systemen die nèt niet passen.

Dat kan anders, sinds enkele jaren is het SOA gedachtegoed (ontkoppeling van processen en IT systemen door service oriëntatie) een breed gedragen set van methoden en bijbehorende technieken die hier een concrete oplossing voor bieden. Middels een zogenaamde Enterprise Service Bus (ESB) kunt u relatief eenvoudig IT systemen op een gestandaardiseerde wijze met elkaar gegevens laten uitwisselen.

Het probleem tot voorkort,  was echter, dat dergelijke methoden en technieken alleen voorbestemd waren voor grote organisaties met voldoende budget om vaak (te) dure oplossingen te kopen van software leveranciers zoals Microsoft, Oracle, SAP of IBM. Natuurlijk waren er wel enkele open source alternatieven, maar die boden veelal niet de functionaliteit en technische ondersteuning die elke organisatie, groot of klein, nodig heeft.

Dat was toen, nu het heden, de wereld veranderd! WSO2 is een software bedrijf die met een revolutionair, volledige open source, en kosteloze, set van producten op de markt is gekomen die voor zowel grote organisaties met duizenden mensen en IT systemen maar juist ook voor het MKB(+) segment alle functionaliteit èn ondersteuning bieden die u maar  wenst. Door ondermeer de eenvoud is ook implementatie van deze set van producten overzichtelijk en betaalbaar geworden.

Tob dus niet langer met uw IT omgeving, de oplossingen zijn beschikbaar, voor de kosten hoeft u het niet te laten! www.wso2.nl.

Ruben van der Zwan

Commercieel Directeur Yenlo, Hazerswoude Rijndijk, www.yenlo.nl 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *