Fusie Flynth positief voor regio: ‘We zitten nu zo dicht op elkaar dat het als één dak voelt‘

Met de fusie tussen GIBO Groep en Flynth is er in één klap een landelijke speler van formaat ontstaan. Met het samengaan van de twee toch al sterke spelers  ontstaat er een accountants- en adviesdienstverlener voor ondernemers met een  stevige dekking van zo’n 70 kantoren verspreid door heel Nederland. En dat is ook voor onze regio een waardevolle aanwinst. Flynthers Bert van Egmond, Joost van der Sande en Leo Guijt leggen uit waarom.

Overal open deuren, een duidelijke navigatie door het gebouw en vriendelijke medewerkers die me de weg wijzen. Op weg naar het gesprek valt op hoe informeel en toegankelijk de mensen en de sfeer in het gebouw van Flynth eigenlijk zijn. Hier is iedere ondernemer welkom om zo naar binnen te stappen. Iedere ochtend zonder afspraak tijdens het inloopspreekuur voor starters en zelfs 24 uur per dag, zeven dagen per week als er een afspraak wordt gemaakt. Dat klantcontact nog steeds hoog in het vaandel staat, is duidelijk.

Sparringpartner voor ondernemer

Leo Guijt, registeraccountant bij kantoor Katwijk, legt deze klantgerichtheid uit: “Naast het samenstellen van betrouwbare cijfers en het benutten van de fiscale mogelijkheden  gaat het om het begeleiden en verder helpen van de ondernemer. Dat betekent  denken  als ondernemer en op  een andere manier naar de cijfers kijken: signaleren van trends en ontwikkelingen en dit vertalen naar kansen en bedreigingen voor de ondernemer ?” Zijn collega Joost van der Sande gaat verder: “Vooruit denken. Wat komt de ondernemer op zijn pad tegen en daarop inspelen”, licht de vestigingsdirecteur van kantoor Lisse toe. “Veel aandacht besteden aan netwerken en persoonlijk contact met de klant. Op die manier proberen we de sparringpartner voor de ondernemer te zijn.”

En dat kan met name de vestiging Katwijk nu een stuk beter. “Waar GIBO Groep vooral in het midden en oosten gevestigd was, had Flynth zijn thuisbasis in het westen”, vertelt vestigingsdirecteur  Bert van Egmond van kantoor Katwijk. “Waar we voorheen vaak iets in ons eentje moesten organiseren, hebben we sinds de fusie veel meer versterking.”

Daarnaast is het prettig dat  Leo Guijt nu ook aan kantoor Katwijk verbonden is. “Na een uitstapje naar het oosten ben ik weer terug op het honk”, aldus de geboren en getogen Katwijker. Gezegend met een goed team om zich heen in een fijne sfeer ziet hij alleen maar voordelen van de fusie. “Met de bundeling van kennis en voorzieningen zijn we onze cliënten nog beter van dienst.”

Dicht op de klant

Van der Sande gaat verder: “We hebben elkaar inderdaad echt gevonden. Bovendien staat Katwijk door deze uitbreiding niet meer alleen. Door onze samenwerking zijn we beter bereikbaar, want als kantoor Lisse zijn we dichtbij. De  collega’s in Katwijk en Lisse maken gebruik van elkaars expertise. Samen zijn wij een full service accountantskantoor en hebben we genoeg  kennis in huis om in te spelen op de situatie van cliënten.” Het drietal concludeert dan ook: “Samen hebben we de kracht van een grote organisatie, maar de bereikbaarheid van een kleine. We zitten nu zo dicht op elkaar dat het gewoon als één dak voelt.”

Katwijkse vestigingsdirecteur Bert van Egmond: ‘Alsof je in een warm bad stapt’

“Met tien medewerkers is Katwijk een klein  team, maar daardoor werken we heel nauw samen en hebben we een persoonlijke band met onze klanten. We gaan ook altijd naar de klant toe. Door de fusie hebben we nu ook Leo Guijt als registeraccountant in ons team en dat klikt bijzonder goed. Samen zijn we een heel stevige groep die zich nu ook kan profileren als specialist. We kunnen de zaken snel  regelen voor onze klant en dat voelt toch een beetje alsof je in een warm bad stapt.”

Vestigingsdirecteur Joost van der Sande van kantoor Lisse: ‘Het gaat erom dat je al in beweging bent’

“Een fullservice concept kunnen bieden en een sparringspartner zijn. Dat betekent de fusie voor ons kantoor. Verslaglegging van het verleden kan iedereen, maar wij willen de ondernemer begeleiden bij het realiseren van zijn doelstellingen op bedrijfseconomisch, juridisch en fiscaal gebied. Het verwerken van is minder belangrijk, het gaat juist om het geven van advies en het aan elkaar knopen van informatiestromen. Het gaat niet om het in beweging komen als dat gevraagd wordt, maar dat je al in beweging bent.”

Registeraccountant Leo Guijt: ‘Een hecht team met kennis en kunde’

“Als ik kijk naar de sterktes van de vestiging dan is Katwijk een hecht team met veel kennis en kunde om het Katwijkse bedrijfsleven te  bedienen. Dat ik de mentaliteit van de nuchtere en hardwerkende Katwijkse ondernemer ken, is daarop een mooie aanvulling. De klik tussen de adviseur en de ondernemer komt snel tot stand  en dat geeft vertrouwen om succesvol zaken met elkaar te doen.”

Flynth Katwijk

Kerkstraat 54
2223 AK Katwijk
T 071 4022300
I  www.flynth.nl

Flynth Lisse

Haven 1
2161 KS Lisse
T 0252 430200
I  www.flynth.nl

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *