AutoLeaseTeam Autotest met: Trudy Kwik – Mini Cooper Coupé

Trudy Kwik is eigenaar van KWIK, Events & Relatiemarketing die onlangs hun naam hebben gewijzigd. Zij organiseren én ondersteunen evenementen! Ook is Trudy eigenaar van Leiden City Events, een bedrijf dat zich toelegt op groepsarrangementen in Leiden. Daarnaast is zij voorzitter van de stichting Jazz on Sunday, die in winterperiode Jazzconcerten organiseert bij de Grote Beer en Leiden. Tevens is zij bestuurslid van Leiden Culinair, een jaarlijks terugkerend culinair evenement op de Garenmarkt in Leiden. Dit jaar van 28 juni tot en met 1 juli.

Wat dacht u toen u door AutoLeaseTeam werd uitgenodigd voor deze testrit?

Toen Denis/AutoLeaseTeam mij vroeg of ik mee wilde doen aan een autotestdag kreeg ik visioenen van grote 4wheel drive, Jeep-achtige auto’s. Geen merk kwam op…immers voor mij lijken al die auto’s tegenwoordig op elkaar! Al snel bleek dat het meer op maat bedacht was…..een snelle, hippie Mini Cooper Coupé!

En toen stond de auto bij je voor de deur. Beschrijf je eerste indruk eens?

Van te voren wel even nagedacht hoe de agenda eruit zag; testen betekent ook op pad moeten dus stond Denis op een mooie maandagmorgen voor de deur. Direct veel bekijks en een email van de buurman of die gave auto van mij was. Kijk…..dat is een interessante start! En zelf was ik ook erg verrast over het model. Een waanzinnig gave stoere auto. Heel apart.

Kan je nog iets over de binnenkant vertellen?

De auto is voorzien van alle toeters en bellen. Klokken, meters, knopjes, lampjes; ik keek m’n ogen uit. Gelukkig kreeg ik van Sandro Roos van Mini Den Haag een uitgebreide instructie van het super geavanceerde onboard computer systeem. Als hij dat niet had gedaan had ik me geen raad geweten hahaha. Het is een fraaie 2-zitter. In vergelijk met mijn huidige 4-deurs auto was het  dus even zoeken naar de juiste stand en zitpositie van de stoelen. Dat eenmaal gevonden, was de zit uitstekend.

Daarna op pad?

Ja, eerst met Iris (collega) op pad in de stad. Dat was even wennen: scheuren we normaal, zonder poespas, in een Seat Ibiza rond. Deze ijzeren dame wil in de stad met alle egards behandeld worden! De Mini Coupé is laag en sportief geveerd, dus moet je rustig over de drempels. Verder stuurt het karretje scherp door alle bochten. Al met al een auto die zich in het stadsverkeer goed thuis voelt.

Al snel bleek dat we een bijzondere auto bij ons hadden, want we oogsten veel bekijks. Wij werden zelfs door een passerende brandweerman op de foto genomen en ondervraagd over alle plussen en minnen van deze opvallende Mini Coupé. We leken wel Mini ambassadeurs!

Ook de snelweg nog opgeweest?

Later moest ik naar Zaandam en dat was helemaal wennen. Deze auto wil gewoon hard vooruit. Hoop dat Denis de eventuele bekeuringen voor zijn rekening neemt, want ik heb even lekker gas gegeven. Wat een racemonster! En ook hier weer een hilarisch voorval. De bezochte relatie was zo onder de indruk dat de binnenkant werd gefotografeerd en naar huis werd gestuurd. En zij moest en zou even een rondje meerijden, aldus geschiedde! 

Tenslotte?

De gewone Mini ziet er heel retro uit. Deze Mini Coupé ziet er aan de buitenkant verre van retro uit, maar van binnen komt dat weer helemaal terug. Dat maakt het geheel echt bijzonder. Helaas was dit feest maar voor één dag maar……ik houd mij graag aanbevolen voor de volgende keer, groot of klein, ik zal ervan genieten!

Het leasetarief

De Mini Coupé least u bij AutoLeaseTeam al vanaf € 498,= excl. btw per maand op basis van full operational lease en een looptijd van 48 maanden en 20.000 km/jaar.

www.autoleaseteam.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *