Het Slimme Ondernemen begint bij PackGroup

‘Dat moet toch gemakkelijk automatisch kunnen?’

Mensen die heen en weer lopen om machines te stoppen en weer te starten, personeel dat een uur eerder op het werk moet verschijnen om machines alvast op te warmen. Dat moet toch efficiënter kunnen? Patrick van der Werf van PackGroup legt uit hoe het met ‘Het Slimme Ondernemen’ ook anders kan.

Alleen het pand aan de Ondernemingsweg in Alphen aan den Rijn verraadt de lange historie van dit bijzondere kennisbedrijf. Wat twintig jaar geleden begon als klein onderhoudsbedrijf, groot werd in verpakkingstechniek, is vandaag de dag hét aangewezen adres als het gaat om Het Slimme Ondernemen. Een richting die het bedrijf zo’n vijf jaar geleden begon op te gaan en zich langzaamaan uitbreidde.  Spontaan. Omdat eigenaar Patrick van der Werf tijdens zijn werk als verpakkingstechneut ook wel zag dat het zoveel beter kon. “Soms was ik ergens en zag ik mensen heen en weer lopen en op knopjes van machines drukken om te voorkomen dat producten op elkaar vielen. Dan dacht ik bij mezelf: wat doen al die mensen hier? Dat moet toch gemakkelijk automatisch kunnen?”

Dus bedacht hij zelf die efficiënte oplossingen om de productieprocessen bij zijn klanten te automatiseren, techniek te implementeren, machines te bouwen en die van verschillende leveranciers met elkaar te koppelen. “Er zijn zoveel voordelen voor bedrijven die ze nu zelf nog niet zien”, legt hij zijn motivatie uit. Zijn jarenlange ervaring bij het zien van duizenden productieprocessen bij klanten en producten van andere leveranciers maakt hem tenslotte tot een expert op industriële automatisering. En dat levert menig klant een behoorlijke winst op. “Zo hebben we bij Rockwool het gehele productieproces geautomatiseerd om steenwol in brandwerende folie te verpakken en zorgen we er bij Friesland-Campina voor dat stickers automatisch in de juiste hoeveelheid worden meegegeven”, noemt hij wat voorbeelden.

Maar ook de Zegeldrukkerij Belgische Post en kantoorartikelengigant Esselte voor wie een geheel modulair machinesysteem bedacht en gebouwd werd, zijn al jarenlang tevreden klanten. Inmiddels zijn het zowel grote als kleine bedrijven uit uiteenlopende branches die bij PackGroup aankloppen. Gewoon om het simpele feit dat zij ergens ook wel voelen dat het slimmer kan. En dat het slimmer kan, is met de naderende vergrijzing op komst niet alleen een voordeel, maar uiteindelijk zelfs een must. Geen nood voor PackGroup, want zo weet Van der Werf: “We zijn heel sterk in oplossingen”. De klant heeft een bepaald idee en dat verwezenlijken we. We kijken naar het proces en bedrijf als geheel en zorgen ervoor dat alles communiceert met elkaar. Het enige drempel is dat bedrijven open moeten staan voor iemand die veel processen gezien heeft en “out of the box” denkt. Dát kunnen we nog niet automatiseren.”

PackGroup

Ondernemingsweg 13
2404 HM  Alphen aan den Rijn
T  0172  – 47 46 98
I  www.pack-group.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *