BMP Datacenter biedt klanten veel voordeel

Werken in de ‘cloud’.

Een eigen server, laat staan serverruimte, is niet meer van deze tijd. Steeds vaker wordt dit extern ondergebracht. Bijvoorbeeld in het datacenter van BMP Datapartners. De voordelen voor klanten zijn legio. Geen aparte serverruimte meer inrichten, uitbreiden zonder zelf apparatuur aan te schaffen, altijd de nieuwste software, vanaf iedere gewenste locatie beschikking tot je gegevens, online back-up en een optimaal beveiligd systeem.

Cloud computing houdt in dat je via internet hardware, software en gegevens beschikbaar stelt. Cloud verwijst naar het feit dat internet wordt voorgesteld als een wolk. In die wolk zitten alle gegevens. Koos van Kruistum, eigenaar BMP Datapartners: “We werken hoe langer hoe meer in de cloud. Dit heeft alles te maken met het ‘nieuwe werken’: werken op afstand en vanaf elke gewenste locatie kunnen inloggen om bij je gegevens te kunnen. Of dat nu op de zaak, vanaf je iPad, thuis of bij een klant is, het maakt niet uit. Je hebt alleen een scherm nodig waarmee je verbinding kunt maken.”

Kosten en zorgen besparen

Met het volledig nieuw ingerichte datacenter maakt BMP Datapartners cloud computing mogelijk voor haar klanten. Koos van Kruistum benadrukt dat er nog veel meer voordelen aan hangen. “Geen ingerichte ruimte voor servers, geen bekabeling, geen koeling, geen extra stroomverbruik. De klant hoeft nergens aan te denken. En wil hij uitbreiden dat kan dit zonder aanschaf van nieuwe apparatuur. Deze staan immers al bij ons. Dit bespaart klanten naast kosten, vooral veel kopzorgen.”

Dubbele veiligheid

Die zorgen worden ook weggenomen doordat BMP Datapartners alles in het werk stelt dat klanten kunnen blijven werken. “Uitbreiding van het aantal medewerkers? Met een paar klikken zorgen wij voor extra capaciteit voor de klant. Ook bieden we uptime garantie, wat erop neerkomt dat de site en je systeem naar behoren functioneren. Vanzelfsprekend is ons datacenter redundant uitgevoerd en dat betekent weer dat we allerlei extra voorzieningen hebben getroffen, zodat uitval vrijwel onmogelijk wordt. Zo kiezen wij bijvoorbeeld ook voor twee onafhankelijke verbindingen. Heeft er één verbinding een storing dan kunnen we verder via de andere aansluiting. Online back-up doen we uiteraard ook dubbel; een back-up van de back-up. Het is echt vrijwel onmogelijk om gegevens kwijt te raken!”

Inventarisatie bij klant

Wie kiest voor het datacenter van BMP Datapartners krijgt eerst een uitgebreide inventarisatie van de eigen systemen. “We kijken met de klant wat de meest geschikte oplossing is op licentieniveau. Dat is belangrijk om goed te onderzoeken. Zo liggen licenties in een datacenter anders dan licenties op kantoorniveau. Bij het eerste is het aan personen gebonden en bij de tweede aan werkplekken en wij willen de klant een eerlijk advies voorleggen.”

Betrokken bij wel en wee

Voor een ‘gewone’ automatiseerder als BMP Datapartners is het best bijzonder dat ze over een eigen datacenter beschikt. “Een aantal klanten brengt haar data liever niet onder bij een of andere gigant op een anonieme locatie. Wij kennen onze klanten persoonlijk en zijn betrokken bij hun wel en wee. Wij zijn er voor hen en dat vind ik belangrijk”, aldus Koos van Kruistum.

BMP Datapartners B.V.

Corn. Verolmeweg 5
2171 KV Sassenheim
T 071 – 403 46 43
I www.bmpbv.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Julian
Beste, Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Julian van Dijck Mediya B.V https://mediya.nl/
11-04-2024 16:43
Julian
Julian
Beste, Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Nog een fijn Paasweekend! Met vriendelijke groet, Mike van Wijnen Mediya B.V https://mediya.nl/
30-03-2024 09:58
Julian