Column Michel Kappen: Ahoy Kapitein…

Er was eens een doorgewinterde zeeman. Hij zette de koers uit met al zijn kennis en charisma, zoals een echte kapitein dat doet. Hij loosde zijn prachtboot, waar jaren aan was gewerkt, met trots door de hoge golven. Het stormde al geruime tijd. ‘Voor je manschappen staan’, dacht hij!

De verwachting was dat het tot het einde van zijn bestemming zwaar weer zou blijven. Tijdens de koers door de hoge golven waar hij zijn manschappen met passie en kracht leidde en een oneindig doorzettingsvermogen aan de dag stelde, ging zijn boot midden op zee toch lek. Hoe kon dit gebeuren? Hij was er namelijk van overtuigd, dat zijn boot niet lek kon gaan!

Hij belde naar de bouwer van het schip (een kapitaalkrachtig bedrijf) en vroeg om raad. Zij wilden hem niet helpen want het bedrijf was zelf zo lek als een mandje.

Hij belde zich wezenloos, want zijn leven stond op het spel en die van zijn manschappen! Met een tomeloze inzet werd er gewerkt aan een oplossing. Maar wie durfde deze prachtboot, met de manschappen die keihard werkten om hun doel te bereiken, met alle innovatieve middelen en kennis, te redden?

Er kwam uit onverwachte hoek hulp van een klein bootje met een krachtige motor en die trok het schip aan wal!

U begrijpt natuurlijk wel wie de bouwer van de boot is, wie de kapitein en de onverwachte hulp.

Gaat u de ruige zee op, denk eens aan dat kleine bootje met die krachtige motor die u nodig hebt om met uw prachtschip de overkant te halen.

O ja, en neem een paar flessen whisky mee aan boord. Kan nog wel eens van pas komen.

Michel Kappen,
The Whisky Talker

Een Nederlander met een Schots tintje!

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *