Hugo Choufour, voorzitter O-V-Z Zoeterwoude: “Ik wil ondernemers vooruit helpen”

Ruim tachtig ondernemers uit Zoeterwoude hebben zich verenigd in de O-V-Z. Voorzitter is Hugo Choufour.

“Ondernemen doe je met hart en ziel, dat probeer ik over te brengen.”

Hugo Choufour is ondernemer pur sang. Hij heeft een cash & carry groothandel met 15.000 producten (Verra BV in Zoeterwoude), geeft samen met Mr. Guus Kras juridisch advies aan ondernemers (Kras Advies in Leiderdorp) en is eigenaar van twee horecagelegenheden: café De Vriendschap in Zoeterwoude en Mevr. Van der Werf in het van der Werfpark in Leiden, dat binnenkort wordt uitgebreid. En tussen de bedrijven door vindt de in Amsterdam geboren ondernemer ook nog tijd om op te treden met zijn Hazes-koor. Tot twee jaar geleden beheerde hij bovendien een groot aantal postagentschappen in de regio, maar daar is hij mee gestopt toen de zelfstandige agentschappen werden omgezet in servicepunten.

365 dagen vakantie

“Ik verveel me niet,” vertelt Hugo Choufour in zijn Zoeterwoudse café. “Zolang ik mag, is ondernemen mijn leven, oftewel 365 dagen vakantie per jaar.” In Zoeterwoude is Choufour ook bekend als voorzitter van de Ondernemers Vereniging Zoeterwoude (O-V-Z), een functie die hij drie jaar geleden overnam van Kees Lubbe van het gelijknamige touringcarbedrijf. Tussen de 75 en 85 kleine en middelgrote bedrijven, uit Zoeterwoude, hebben zich verenigd in de O-V-Z.

Lachend: “Ik ben gek op aandacht. Daarom ben ik voorzitter geworden. En ik wil andere ondernemers vooruit helpen. Verbinding is het credo van de vereniging. Door telefoon en internet is iedereen en alles dichtbij, maar ik geloof in face-to-face contact en zaken doen dichtbij. Voor mijn bedrijven schakel ik daarom Zoeterwoudse ondernemers in. Mijn drijfveer is: het moet gezellig zijn. Je leeft nu. Tegelijkertijd sta je voor de dingen die je doet. Dat geldt ook voor ondernemen. Dat moet je met hart en ziel doen. Dat probeer ik samen met mijn bestuur over te brengen aan mijn collega-ondernemers.”

Dezelfde vragen en problemen

De O-V-Z is een mooi platform voor de bedrijven, waarbij gezelligheid en ontspannen samenkomen belangrijk zijn. “Je hebt elkaar veel te vertellen en je leert van elkaar. Iedereen heeft dezelfde problemen en dezelfde vragen,” meent de voorzitter. “Denk aan de WIA en het gebruik van sociale media. Tijdens onze bijeenkomsten nodigen we experts uit die vertellen hoe je met dit soort zaken omgaat. We zijn ook bij Rijkswaterstaat langs geweest om te horen over de verbreding en de ondertunneling van de A4. Een mooi stukje werk en superbelangrijk voor de bereikbaarheid, al hebben we nu wel dagelijks gratis reclame op de radio vanwege de files bij Zoeterwoude.”

Hugo Choufour betitelt het ondernemersklimaat in Zoeterwoude als goed. “Het gemeentebestuur is dichtbij en de drempel om binnen te lopen is laag. De mensen denken met je mee en willen het beste voor Zoeterwoude. Prettig is ook het gevoel van saamhorigheid. Iedereen kent iedereen.”  Heeft de voorzitter wensen voor de toekomst? “Vasthouden wat we hebben en een beetje uitbreiden. Ik heb liever zeventig betrokken leden die blij zijn elkaar te zien, dan honderd leden die niet betrokken zijn.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *