Externe adviseurs… HELP!

Wat zou het toch feest zijn als je meester bent over je eigen ideeën en deze gewoon uitvoert zonder inbreng van ‘adviseurs’.

Je zou zeggen dat adviseurs er zijn om je te helpen. Meedenken, verschillende invalshoeken uit te lichten, je behoeden voor fouten etc. En dan wel te verstaan op een efficiënte manier!

Maar kan dat eigenlijk wel! Zit er niet een eeuwige tegenstrijd in efficiëntie en uurtje factuurtje? Zijn externe adviseurs capabel genoeg om jouw ideeën op de juist manier te interpreteren? Zijn deze mensen in staat echt naar je te luisteren, de juiste strategie te kiezen die jij voor ogen hebt?

Of denken zij alleen maar aan ‘uurtje-factuurtje’? Tijd rekken voor meer uurtjes door juist de nadruk leggen op andere invalshoeken, onzekerheden, risico’s en pff…. nog veel meer. Want zij moeten toch veel geld verdienen? Zij hebben de wijsheid, de overtuigingskracht, mooie babbel. Maar in de praktijk zijn deze mensen helemaal niet efficiënt. Eeuwige discussies, lange vergaderingen, vele etentjes en blablabla.

Waar ligt de balans en de kracht van een adviseur? Neem adviseurs die geen uurtjes schrijven maar beloond worden naar resultaat. Bestaan die? Jazeker. Dat zijn mensen die het goed met je voor hebben en welgemeende adviezen geven.

Neem weloverwogen met gezonde risico’s beslissingen zodat je onderneming voortgang boekt.

Voor een fles whisky krijg je de beste adviezen.

Michel Kappen, The Whisky Talker
Een Nederlander met een Schots, Frans tintje!

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *