De nieuwe BMW 3 Serie: Sublieme mix van comfort en sportiviteit

Dit is al weer de 6e generatie 3 Serie modellen. De eerste 3 dateert uit 1975, zo’n 37 jaar geleden. Begin jaren ‘80 kocht ik mijn eerste donkerblauwe BMW, een 315. Prachtwagen! En dat vind ik ook van het nieuwste model.

Hij vertoont veel overeenkomsten met zijn grotere broer wat fraaie, ik zou bijna zeggen, Italiaanse lijnen betreft, zonder zijn eigen 3 karakter te verliezen, bijvoorbeeld door de lange aflopende neus met nieuw ontworpen koplampen die doorlopen tot aan de grille. Het nieuwe model is 9 centimeter langer     geworden en de wielbasis nam 5 centimeter toe die voor een deel ten goede komt aan de beenruimte van de achterpassagiers. Het interieur van een BMW is altijd een genoegen om naar te kijken en zo ook bij deze nieuwe 3. Het is eigenlijk wat je tegenwoordig noemt ‘beleving’. Ga maar eens achter het stuur zitten en let dan vooral op de mooi vormgegeven details op het stuur, de deurbekleding, het dashboard, middelconsole, selectiehendel van de automaat en ga zo maar door. Doordacht, fraai en solide. Hij zit heerlijk en hij rijdt ook heerlijk met een sublieme mix van comfort en sportiviteit. Stuurt strak, schakelt op de goede momenten en heeft een rijdynamiek die toch wel als de beste in zijn klasse betiteld kan worden. Voor de liefhebbers is er nog en hele lijst ‘meedenk’- opties. Voor mij is echter het belangrijkste het rijgenot en dat biedt deze nieuwe BMW 3 Serie volop..

De dealer: ‘Elegante uitstraling’

“Hij biedt alles waar BMW om bekend staat; een sportief karakter, een elegante uitstraling met strakke lijnen en de modernste technologieën. De nieuwe BMW 3 Serie is synoniem voor Rijplezier!”, volgens    Michel Heus, vestigingsdirecteur van BMW/MINI dealer Van Poelgeest in Katwijk.

Facts

Motoren

Benzine

320i – 184pk
328i – 245pk
335i – 306pk

Diesel

316d – 116pk
318d – 143pk
320d – 184pk
320d EDE – 163pk

Afmetingen

Lengte 4.63m
Breedte 1.81m
Hoogte 1.43m

Inhoud

Benzinetank 60l

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *