SereneIT: Security- en netwerkinfrastructuur in het MKB, er is nauwelijks aandacht voor

Security- en netwerkinfrastructuur is bij bedrijven vaak een ondergeschoven kindje. Of het nu gaat om communicatie tussen computers en applicaties, anti-virus, internet, verbindingen, koppelingen met derde partijen, het nieuwe werken, indringers buiten houden, privacy gevoelige informatie, backdoors, security awareness, voor ondernemers is hier nauwelijks aandacht voor. En te begrijpen! Ondernemers richten zich op hun core business, daar wordt de omzet mee gerealiseerd. Als het dan om ICT gaat, dan merk ik dat het vaak om systemen en applicaties draait. Vaak is er geen netwerkbeheer bij een klein tot gemiddeld MKB bedrijf. Wordt het bedrijf groter dan wordt het ‘erbij’ gedaan door systeembeheer.

Ik zie dat inzicht van de huidige omgeving ontbreekt, er geen expertise is bij vraagstukken op dit vakgebied, geen documentatie van de huidige situatie en gebruikte apparatuur, om maar eens een paar voorbeelden te noemen. De spaghetti in de patchkast geeft het het beste weer. Security lijkt ver weg, het is niet tastbaar voor ondernemers. Strong authentication, firewall, logging, intrusion detection? Bewustwording is de eerste stap.

Om het netwerk en de security naar een hoger niveau te tillen, zorg ik met beheer, support en advies voor een stabiele, betrouwbare infrastructuur en aandacht voor security. Door te luisteren naar de ondernemer vertaal ik de wensen naar oplossingen. Zoals ervaren voor het MKB doe ik dit met oplossingen op maat.

www.SereneIT.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam