Jubilerend Decos roept 2012 uit tot Jaar van Innovatie

“De mensheid zal buitengewone technologische mogelijkheden hebben!”

“Dankzij revolutionaire ontwikkelingen in IT staat ons een fantastische toekomst te wachten,” aldus Paul Veger, directeur en oprichter van de Decos Technology Group. De Noordwijkse IT-organisatie bestaat 25 jaar en heeft daarom 2012 uitgeroepen tot het Jaar van Innovatie. In het themajaar ‘Innovate the Future’ blikt zij enthousiast vooruit naar nog eens 25 jaar van groei: “De mensheid zal buitengewone technologische mogelijkheden hebben!” aldus een bevlogen Veger.

Het spraakmakende hoofdkantoor van de Decos Technology Group is dé eyecatcher van het Noordwijkse Space Businesspark. Het iconische pand draagt absoluut bij aan de bekendheid van het bedrijventerrein als innovatief kenniscentrum in de regio. Dit is het resultaat van 25 jaar groei van Decos, destijds begonnen op de zolderkamer van Paul Veger, waar hij als een van de eersten in Nederland een postregistratiesysteem ontwikkelde. Inmiddels is het IT-bedrijf uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 200 werknemers in Nederland en India en faciliteert Decos steeds meer organisaties in het papierloos werken.

Een pionier is Veger altijd gebleven. Door het jubileumjaar te dopen tot ‘2012: Innovate the Future’ toont Decos zich niet alleen innovator, maar ook inspirator van onder andere het papierloos en het ‘connected’ werken. “Om het plaats- en tijdonafhankelijk werken te laten slagen, moet informatie altijd en overal toegankelijk zijn – bij voorkeur vanaf elke smartphone, tablet of laptop,” licht Veger zijn visie toe. “Zo is iedereen altijd met elkaar en met zijn informatie verbonden. Data moet bovendien niet alleen gedigitaliseerd worden, maar ook visueel aantrekkelijk worden aangeboden zodat de crowd het oppakt. Door informatie te delen worden mensen steeds intelligenter, zodat de hele mensheid wordt geüpgrade!”

Oneindige mogelijkheden

“De komende 10, 15 jaar gaat een enorme verandering in de samenleving plaatsvinden, onder andere door baanbrekende ontwikkelingen in IT,” aldus Veger. “Het is geweldig om vanuit deze oneindige mogelijkheden te denken. Wat kunnen we realiseren met de snelheid en power van computersystemen die de menselijke capaciteit ver te boven gaan? En wat betekent het als we delen van het lichaam kunnen laten teruggroeien of zelfs uitprinten? Onze samenleving zal er compleet anders uitzien, en als ondernemer moet je je organisatie en je mensen daar nu al op voorbereiden.”

“Dat begint bij een mentaliteitsverandering. Open data maken de samenleving transparant, en dit vraagt een groot vertrouwen en tolerantie. Als Decos willen wij daarin voorop lopen én onze klanten hierbij faciliteren, bijvoorbeeld met ons document management systeem en onze oplossing voor de elektronische handtekening. Hiermee kunnen organisaties eenvoudig overstappen naar het plaats- en tijdonafhankelijk werken en wordt het flexwerken op steeds grotere schaal bereikbaar. Zo komen we snel dichterbij deze opzienbarende toekomst, die de manier waarop mensen samenwerken en samenleven zeker zal veranderen. We gaan steeds meer naar één wereld, waarin mensen en informatie nauw met elkaar verbonden zijn.”

www.decos.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *