Participe helpt gemeenten bij beter en goedkoper bedienen van hun Wmo’ers

De tijd dringt. Nog krap een jaar hebben gemeenten de tijd om zich voor te bereiden op de overgang van de functiebegeleiding van de AWBZ naar de Wmo. Hoewel dat de nodige hoofdbrekens bezorgt, is het volgens welzijnsorganisatie Participe ook dé kans om structureel anders met onze zorg om te gaan. “Wij richten ons op het verbinden van de zorg en welzijn in de wijk, zodat het kleinschalig, overzichtelijk en dus heel menselijk blijft.”

Er gebeurt momenteel veel in de zorg. Hoewel de meeste ontwikkelingen, zoals de nieuwe verordening Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), pas over een jaar van kracht zullen gaan, zitten veel gemeenten met hun handen in het haar. De materie is complex en omvangrijk. Maar afwachten heeft geen zin. “Onze zorg heeft een andere toekomst nodig, anders is ze straks onbetaalbaar ”, legt directeur bestuurder Willem Draaisma van de zelfstandige stichting uit Alphen aan den Rijn uit. “Daarom proberen wij daar nu alvast een antwoord op te vinden.”

Eén van die antwoorden is ‘het gesprek’, waarvoor de Participe medewerkers momenteel opgeleid worden. “Er zal met meer aandacht geluisterd worden naar de klant”, zegt hij over zijn organisatie die onder meer de Wmo voor de gemeente Alphen aan den Rijn uitvoert, “om te achterhalen wat de mensen zelf nog kunnen. Daarnaast gaan we proberen om de omgeving, waaronder de wijk maar ook het bedrijfsleven, beter te betrekken.” Concluderend over de toegevoegde waarde die Partcipe kan leveren, stelt Draaisma: “Eigenlijk zijn wij het bedrijf dat gemeenten helpt om hun mensen van de Wmo beter en goedkoper te bedienen, zodat zij langer zelfstandig kunnen blijven.”

Participe

Prins Bernhardlaan 10/12s I 2405 VT Alphen aan den Rijn

T 0172 42 75 00 I I www.participe.nu

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *