‘Met ibis Leiden Centre krijgt de stad haar economy hotel’

Golden Green Hotels opent derde hotelformule aan Stationsplein.

Je moet het maar durven. In crisistijd investeren in een hotel, dat ook nog eens op steenworpafstand gelegen is van de twee andere sterrenlocaties van de overkoepelende organisatie. Maar Cor van Duijn van Golden Green Hotels heeft geen koudwatervrees als het gaat om ondernemen, investeren en dus pionieren. Geheel volgens de principes uit zijn eigen boek ‘Zonder strijd geen overwinning’ en ondanks de crisis besloot hij de stad te geven waar het al jaren op wacht. “Met de opening van ibis Leiden Centre krijgt de stad haar economy hotel. Leiden moet voor elk iets wils bieden en daar hoort ook een diversiteit aan hotels bij.”

Ze vullen elkaar goed aan. Waar Willem Gossens als directeur exploitaties de commerciële zaken voor zijn rekening neemt en verantwoordelijk is voor de exploitatie, is het algemeen directeur en oprichter van Golden Green Hotels Cor van Duijn die voor de grote lijnen en goede contacten met de gemeente zorgt. Het 118 kamers tellende en net geopende ibis hotel in hartje centrum mag dan ook in meerdere opzichten een aanwinst voor de stad Leiden heten. “Ten eerste omdat dit het eerste ibis franchisehotel van de groep Accor is onder de ‘new ibis generation formule”, legt Gossens met zichtbare trots uit. “Leiden Centre is het eerste hotel in Nederland is dat deze nieuwe weg van ibis in zal gaan. Met bovendien een werkelijk unieke samenwerking met Accor. Want voor het eerst zal er onder het motto ‘durf te groeien’ een general manager van Accor gedetacheerd worden bij ons.” Van Duijn vult aan: “Wereldhotelspelers verbreden hun gezichtsveld door te leren van ons. En dat is iets unieks: gezamenlijk bundelen we onze krachten in nieuwe ontwikkelingen.”

Vliegwiel voor verdere herontwikkeling

Wat overigens ook betekent dat de new generation hotels onder dit concept geheel volgens de nieuwe visie gebouwd – of in het geval van Ibis Leiden Centre – herontwikkeld zullen worden. “Het oude universiteitsgebouw dat al jaren leegstond, wordt hergebruikt en krijgt een nieuwe functie. Wat ongetwijfeld ook als vliegwiel voor de verdere herontwikkeling van het Stationsplein zal werken”, aldus Gossens die tevens wil benadrukken dat deze duurzame visie helemaal bij Golden Green Hotels past. Waar collega’s uit de grond stampen en grootse gebouwen ineens neerplanten, trekken de verschillende sterrenhotelformules bedacht door Van Duijn hun eigen beheersbare en duurzame plan. Nadat de gestage en zorgvuldig overwogen restylingen van de andere twee hotels voltooid waren, was het pas weer tijd voor iets nieuws. Maar waarom dan weer in Leiden en ook nog eens aan het zelfde plein waar ook de twee andere locaties liggen? “Naast de vele uitbreidingen van de bestaande hotels Tulip Inn en Golden Tulip Leiden was er ruimte voor dit unieke Ibis concept”, begint de algemeen directeur te vertellen. De ondernemer pur sang zag een verbreding van zijn eigen horizon en besloot erin te stappen. Ondanks – of in Van Duijns optiek misschien zelfs dankzij – de crisis. “Door de recessie en economische teruggang ontstaan er nieuwe denkwijzen en worden er ineens innovatieve dingen bedacht”, blijft hij bescheiden over zijn eigen aandeel, doelend op de goede samenwerking met de gemeente. “Je moet het toch met elkaar doen en ondanks de slechte economische tijd durfden we met elkaar die stap te nemen.”

Drie hotelformules aan één Stationsplein

Wederom een sterk staaltje ondernemerschap, maar dan wel in combinatie met een langetermijnvisie. “Leiden heeft behoefte aan een internationaal economy hotel. Dat past in de stad en dat bij ons”, formuleren de heren gezamenlijk. “Leiden moet voor elk iets wils te bieden hebben en daar hoort ook een diversiteit aan hotels bij. Dat is onze visie en daarom is het aanwinst voor de stad. Bovendien zijn wij hier al 20 jaar gevestigd dus denken wij dat wij dat perfect kunnen faciliteren. Met Tulip Inn, Golden Tulip en Ibis is de stad voorzien van drie en vier sterren plus en gaan we de toekomst met moed en vertrouwen tegemoet. En zeg nu zelf: drie hotelformules aan één Stationsplein, dat is toch ook uniek?”

De kracht van de wereldwijde ibis standaard

  • Locaties dichtbij luchthavens, treinstations, zakencentra en toeristische bestemmingen
  • moderne en doordacht ontworpen en suite slaapkamers
  • 24-uursservice, 7 dagen per week
  • Bar met zowel koude als warme snacks; 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • eenvoudige, heldere en constant concurrerende kamerprijzen / tarieven

 

Wethouder Pieter van Woensel over het ibishotel

“Ik ben erg blij met de komst van het ibishotel. Leiden biedt graag ruimte aan innovatief ondernemerschap. Het stationsgebied biedt veel mogelijkheden voor pioniers. We gaan dit gebied ontwikkelen tot het visitekaartje van onze stad. Dit doen we graag met ondernemers als Cor van Duijn en Willem Gossens. Met het Ibishotel geven zij vast een doorkijkje naar het toekomstig stationsgebied waar werken, wonen, winkelen en recreëren samengaan. Bovendien laten zij zien dat bestaande gebouwen op een duurzame manier herontwikkeld kunnen worden. Samen met ondernemers en ontwikkelaars gaan we het stationsgebied verder vorm geven. We laten zo zien dat het kan – en gebeurt – in Leiden.”

Hotel ibis Leiden centre

Stationsplein 240-242
2312 AR Leiden
T 071 5160000
I  www.ibishotel.com
I  www.goldengreenhotels.nl

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam