Uitgesproken: Arjo den Breejen

Waarom is Arjo den Breejen ondernemer geworden?

Ondernemer word je niet, dat moet in je zitten. Al van jongs af wist ik dat het ondernemers-bloed in mij zat.

Wat onderscheidt jouw zaak nu van de rest?

Ik denk dat wij een totaal pakket kunnen neerleggen voor onze opdracht- gevers. Wij voeren de infrawerken uit met ons eigen machinepark. Transport van ennaar werken kunnen wij zelf uitvoeren alsmede ook de afzet van diverse materialen. Kortom 1 aanspreek- punt. Waarom is ondernemer-zijn nu zo leuk? In de deze lastige tijd moet je juist nu creatief zijn. En beslissingen durven te nemen. Investeren in goede mensen schept kansen op diverse vlakken. Naast het ondernemerschap zijn er tal van andere belevingen. Hoe zou je dat voor of over jezelf kunnen omschrijven?

Naast het zakelijke speelt het gezin een grote rol. Belangrijk is om daar een rustpunt in te vinden, naast de stress van alle dag. Daarnaast acht ik het bijzonder waardevol om voor andere mensen in de wereld met weinig uitzicht een steentje bij te dragen aan een respectvol bestaan. De foto die bij dit artikel is geplaatst is genomen voor de aanvang van een fundraising avond. Als veilingmeester samen met jou, hebben we voldoende geld kunnen binnenhalen om een vakschool in Sierra Leone te kunnen starten. Prachtig toch.

Jij bent een vriend van iedereen?

Soms moet je als ondernemer wel eens minder leuke beslissingen nemen in het belang van het bedrijf. Tsja… of iedereen je dan nog wel leuk vindt?

Er komt een moment dat je zegt: het is genoeg. Hoe denk je hierover en wat doe je ermee?

Ik ben daar totaal niet mee bezig. Er liggen nog zoveel uitdagingen in ons vak. Zolang ik nog elke dag met plezier mijn werk mag doen in goede gezondheid ga ik voorlopig door. Misschien dat mijn zoon of één van mijn dochters in het bedrijf willen later, dat zou helemaal mooi zijn.

Wat kunnen andere ondernemers van jou leren?

Ik vind dit best een moeilijke vraag. Blijf altijd zoeken naar nieuwe uitdagingen ook in je bedrijf. Elek dag doen zich nieuwe kansen voor. Kortom blijf alert. Ongetwijfeld heb je gehoord van out-of- the-box denken: Wat stel jij je hierbij voor als ondernemer en wat doe je ermee? Ik mag graag boeken lezen van prominente personen die op bepaalde vlakken veel bereikt hebben. Ik krijg daar inspiratie van en probeer dat in mijn bedrijf toe te passen. Of brainstormen met vrienden over een bepaald onderwerp en later proberen uit te werken. Wel een kick als dat lukt.

Hoe moeilijk is het om bloot te staan aan (opbouwende) kritiek van anderen en hoe ga je hiermee om?

Dat vind ik helemaal niet moeilijk. Waardeer het zelfs heel erg. Opbouwende kritiek maakt je sterk.

Tot slot: Hoe luidt jouw uitgesproken mening over ondernemers in het algemeen en de ondernemer Arjo den Breejen in het bijzonder?

Ondernemer zijn gaat eigenlijk vanzelf. Je kunt het niet leren! De ondernemer Arjo den Breejen leert nog elke dag!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *