Restaurant De Zwaan daagt mensen uit

‘Elke gast verdient zijn eigen behandeling’

Restaurant De Zwaan is prachtig gelegen aan het Katwijkse strand. Het restaurant, met een historie die teruggaat tot begin 17e eeuw, heeft een fraaie restyling ondergaan en is sinds 1 januari 2010 in handen van Robert Vos van Zalingen. “Mensen hebben allemaal een mening over De Zwaan. Kom en geef dan je mening”, zegt Vos van Zalingen. “Ik daag mensen graag uit.”

Ooit was het restaurant de eerste herberg in Katwijk en daarmee de oudste horecagelegenheid in de badplaats. “Herberg De Zwaan op wat toen nog geen boulevard mocht heten”, zegt Vos van Zalingen. “Begin 20ste eeuw werd het een badhotel. Halverwege de Tweede Wereld oorlog is het hotel afgebroken om na de oorlog op de strandweg als restaurant terug te keren. “De bedoeling was een tijdelijke plek, maar dat is permanent geworden”, zegt de horecaman in hart en nieren.

Restyling

“Vraag is of we hier kunnen blijven of dat wij in verband met de dijkverzwaring een andere locatie krijgen toegewezen.

Ik hoop dat we kunnen blijven. Het is wel de reden dat we nog niet alle investeringen gedaan hebben in het bedrijf, maar we ons beperkt hebben tot een restyling van het interieur en de huisstijl. Het tuttige en stoffige moest eraf, maar wel met behoud van het karakter. Het bedrijf heeft te lang stilgestaan en daar is nu verandering in gekomen.”

Bij binnenkomst valt meteen de grote steigerhouten leestafel op en de grote lounge banken. Ook de gedekte tafels met wit damast en wijnglazen geeft het restaurant zijn fraaie uitstraling. Mooie lampen maken het geheel af. “En nu zijn we heel hard aan het werk om mensen naar binnen te halen en te zorgen dat ze terug blijven komen. Zoals gezegd hebben veel mensen een mening over De Zwaan. Het is te chique, te duur of te oubollig. Maar die mening is vaak gebaseerd op een bezoek van jaren geleden. Wij zijn nu echt een ander restaurant geworden. Ik daag mensen dan ook uit om eerst te komen eten en dan opnieuw hun mening te geven. In alle gevallen blijkt dat ze vervolgens ambassadeur van het bedrijf worden. Aan vrienden, familie en kennissen vertellen dat ze goed gegeten hebben met een goede prijs/kwaliteitverhouding. Beter kan ik het niet hebben. De mond-tot-mondreclame is nog altijd de beste reclame”, zegt Vos van Zalingen.

Netwerk

De Zwaan richt zich nu op een wat jonger publiek van dertig plus en op de zakelijke markt. “De zakelijke markt heeft last van de crisis en dat merken wij natuurlijk ook. Wat voor ons heel belangrijk is, is het netwerk van de zakelijke gast. De Katwijker eet graag in zijn eigen dorp. Het is een welvarend dorp met veel ondernemers.”

Vos van Zalingen besteedt niet alleen veel tijd aan zijn gasten, maar ook aan zijn medewerkers. Ik zoek mensen uit die weten hoe ze met gasten moeten omgaan en die kunnen kijken en organiseren. Elke gast verdient zijn eigen behandeling. Niemand is hetzelfde. Maar ook de inhoud is belangrijk. Nu zijn twee mensen op een wijncursus. Dat hoort er ook bij.”

Restaurant De Zwaan

Boulevard 111
2225 HC Katwijk
T 071 401 2064
E [email protected]
I www.restaurantdezwaan.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam