Van Houten & Partners denken mee in veiligheid & kwaliteit

‘Het passende puzzelstukje op weg naar succesvoller ondernemen’

Als organisatie kun je wel eens verdwalen in het enorme woud aan regels en wetten op veiligheids- en kwaliteitsgebied. Terwijl dergelijke certificering juist een uitgelezen kans biedt om je als bedrijf te onderscheiden op de markt. Reden te meer om hiervoor een ervaren team van specialisten à la Van Houten & partners in de arm te nemen. Betrokken adviseurs en coaches die met de ondernemer meedenken door al dat werk deskundig uit handen te nemen. Of zoals ze zelf verwoorden: “Uw partner in kwaliteit & veiligheid.”

Als ondernemer heeft u vast wel eens gehoord van VCA, ISO, BHV en ARBO. Maar hoe zoiets in elkaar steekt, wat nu precies wettelijk verplicht is en hoe u zich ervoor kunt certificeren, is een heel ander verhaal. Een complex en sterk aan verandering onderhevig verhaal, waarin landelijk werkende organisatieadviesbureau Van Houten & partners zich vanaf 1991 gespecialiseerd heeft. “Als specialisten op het gebied van veiligheid, kwaliteit en arbeidsomstandigheden begeleiden en ondersteunen we met name het midden- en kleinbedrijf”, introduceert Mirella van Iperen-van Leeuwen het bedrijf waarin zij als Middelbare Veiligheidskundige (MVK) haar man en directeur-eigenaar Cees ondersteunt. “Wij nemen de rompslomp uit handen, begeleiden bedrijven tot aan de certificering en garanderen dat ze het certificaat halen. Desgewenst bieden we ze daarna een onderhoudscontract waarmee opvolgende certificeringen via de huidige normen en eisen bijgehouden wordt.”

Als voorbeeld noemt ze de veiligheidscertificering VCA voor bouw(gerelateerde) bedrijven. “Veiligheid in de bouw wordt steeds belangrijker. Niet alleen omdat een bedrijf door ongelukken of schade civiel- of strafrechtelijk aansprakelijk kan worden gesteld, maar ook omdat opdrachtgevers dit binnen het kader van ketenaansprakelijkheid steeds belangrijker vinden. Met VCA-certificering kiezen ondernemers bewust voor een gezonde en zeker veilige werkomgeving voor henzelf en hun medewerkers en kunnen wij de risico’s bij ongelukken afdekken en ongevallen beperken. Daarbij stellen wij ons niet op als controleur, maar juist als partner van de ondernemer. Want het gaat niet alleen om de regels, maar juist om het meedenken en zoeken naar oplossingen op het gebied van werken, gezondheid en veiligheid.” Niet verwonderlijk dat Van Houten & partners daarnaast ook in eigen beheer tal van veiligheidscursussen en -opleidingen (o.a. BHV, VCA-vol en BVCA) verzorgt.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maar ook de wettelijk verplichte Risico Inventarisatie & Evaluatie, de steeds strenger of maatschappelijk belangrijk wordende eisen op het gebied van veiligheid, kwaliteit (ISO 9001), Milieu (ISO 14001) en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (ISO 26000) kunnen ondernemers behoorlijke hoofdbrekens bezorgen. “Wij informeren, adviseren en begeleiden ze”, stelt Van Iperen ze gerust. “Het grote voordeel is dat wij als klein bedrijf heel snel, betrokken en flexibel werken en bovendien onze relaties goed kennen. Dus als een bedrijf volgende week een audit heeft, kunnen we daar vaak direct op reageren. Daarnaast krijgt ieder bedrijf een vast contactpersoon die ze begeleidt en het traject in de gaten houdt. Dat maakt ons een gelijkwaardige partner in kwaliteit en veiligheid voor de ondernemer en een deskundige adviseur en coach voor de onderneming. Wij zijn het passende puzzelstukje op weg naar succesvoller ondernemen.”

Van Houten & partners

Tankval 5a
2408 ZC Alphen aan den Rijn
T 0172 – 47 01 68
E [email protected]
I www.vanhouten.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Julian
Beste, Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Julian van Dijck Mediya B.V https://mediya.nl/
11-04-2024 16:43
Julian
Julian
Beste, Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Nog een fijn Paasweekend! Met vriendelijke groet, Mike van Wijnen Mediya B.V https://mediya.nl/
30-03-2024 09:58
Julian