Uitgesproken: André Geerlings

In de nieuwe rubriek ‘Uitgesproken interviewt Arie Balkenende, in het dagelijks leven partner bij Van Wezel Accountants en adviseurs uit Rijnsburg en tevens bestuurslid bij Regio Ondernemers Katwijk (RO), Vereniging Bedrijfsleven Duin en Bollenstreek (VBDB) en Kamer van Koophandel Den Haag, markante en ‘uitgesproken’ ondernemers uit de regio.

In deze aflevering André Geerlings van Restaurant “Het Oude Dykhuys” in Lisserbroek.

Tekst: Arie Balkenende

Waarom is Andre Geerlings ondernemer geworden?

Na eerst 18 jaar voor Koos Plasmeijer gewerkt te hebben kwam het op mijn pad om het restaurant over te nemen.

Wat onderscheidt jouw zaak nu van de rest?

Constante kwaliteit, service en gastvrijheid. Ik heb de laatste jaren veel geïnvesteerd, dus bedrijf is up to date.

Waarom is ondernemer-zijn nu zo leuk?

Ondernemer zijn is leuk om elke keer weer innovatief te zijn om gasten binnen te krijgen. Dit lukt ons gelukkig al jaren. Nu, in deze economische lastige tijden, kun je je onderscheiden van de rest door kwaliteit te blijven leveren. Extra aandacht en service.

Naast het ondernemerschap zijn er tal van andere belevingen. Hoe zou je dat voor of over jezelf kunnen omschrijven?

Wij als restaurateur hebben heel veel sociaal contact, dit geeft je een ruimere visie op het leven. Wel probeer ik werk en privé gescheiden te houden en tijd voor mijn gezin en mezelf te nemen, door middel van veel te sporten en samen met mijn vrouw leuke dingen te doen.

Jij bent een vriend van iedereen?

Nee, niet van iedereen. Ik probeer een goede gastheer te zijn en het iedereen naar zijn zin te maken. Het woord vriend gebruik ik eigenlijk niet zoveel, in het restaurant zijn het onze gasten.  Persoonlijk heb ik maar een paar echte goede vrienden.

Er komt een moment dat je zegt: het is genoeg. Hoe denk je hierover en wat doe je ermee?

Ik heb het op het moment prima naar mijn zin en wil dus nog een jaar of 10 doorgaan in dit vak. Ik zou de gezelligheid missen.  Ik heb twee dochters die allebei een ander vak gekozen hebben, dus verkoop ik het zaakje met de tijd.

Wat kunnen andere ondernemers van jou leren?

Lastige vraag, laat ik het eerst zelf maar waar maken. Doorzettingsvermogen, investeren in de toekomst. Respect voor het personeel en laten zien wie de baas is.

Ongetwijfeld heb je gehoord van out-of- the-box denken: Wat stel jij je hierbij voor als ondernemer en wat doe je ermee?

Natuurlijk vergaderen en evalueren we regelmatig met elkaar, toch groeien ideeën vaak alleen of samen met de chef kok. Als we iets nieuws hebben, dan  vertalen we dat direct met een mailing naar onze gasten.

Hoe moeilijk is het om bloot te staan aan (opbouwende) kritiek van anderen en hoe ga je hiermee om?

Opbouwende kritiek vind ik heerlijk, liefst als ze het direct in mijn gezicht zeggen. Ik zal het altijd serieus nemen en kijken of ik er iets nuttigs uit kan halen

Tot slot: Hoe luidt jouw uitgesproken mening over ondernemers in het algemeen en de ondernemer Andre Geerlings in het bijzonder?

Ik heb respect voor ondernemers, het nemen van risico en het scheppen van werkgelegenheid. Ik heb gemerkt na 18 jaar werknemer te zijn geweest, werkgever zijn heel anders is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *