‘Geef mij een uitdaging en een leuk leven, dan ben ik tevreden’

Nieuwe ADO-directeur Cees Driebergen over zijn passies.

Met zijn vele bestuurlijke en ondernemende ervaring is Cees Driebergen (50) inmiddels een bekend gezicht in deze regio. Maar dat uitgerekend hij gevraagd werd om aan te treden als nieuwe Algemeen Directer van voetbalclub ADO Den Haag kwam zelfs voor hem als een verrassing. Toch gaat de geboren en getogen Rijnsburger deze uitdaging vol enthousiasme, passie en kunde aan. Omdat ook hij inmiddels inziet dat hij de club kan versterken met zijn schat aan financiële en commerciële ervaring. Al zullen zijn nevenfuncties en thuisfront wel iets voor moeten inleveren voor zijn stevige werkuren…

Je had deze nieuwe aanstelling echt niet zien aankomen?

“Eerlijk gezegd kwam dit echt als een verrassing. Ineens werd ik gebeld of ik mijn CV wilde opsturen. Twee weken later werd ik gebeld voor een gesprek en toen is het balletje gaan rollen. Maar hoewel het dus onverwachts kwam, ben ik gaandeweg wel steeds enthousiaster geworden.”

Wat hoop je voor ADO Den Haag te kunnen doen?

“Mijn taak is het stroomlijnen van de organisatie en het verder uitbouwen van de commercie.  Daarnaast gaan we ervoor om ons structureel te vestigingen in het linker rijtje, de top 9 dus. Dat betekent dat er meer structuur en een stabiele financiële situatie en dus een gezonde en sterke club moet komen. Wat dat betreft is het niet anders dan bij een gewoon bedrijf. Ik zie mezelf ook als ondernemer. Ik ga leidinggeven aan een bedrijf, alleen dan in de voetbalbranche.”

Daarvoor kun je natuurlijk goed je ervaring uit huidige en eerdere nevenfuncties en bedrijven gebruiken. Wat doe je en heb je zoal gedaan?

“Op dit moment ben ik voorzitter van voetbalvereniging Rijnsburgse Boys, van de Stichting Sporthal Middelmors en voorzitter van Stichting Samenwerkende Voetbalclubs Duin- en Bollenstreek, lid van de financiële commissie Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) en regioafgevaardigde van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB). Daarnaast ben ik nog penningsmeester van het Ondernemersfonds Katwijk en bestuurslid van de Sponsororganisatie van Rijnsburgse Boys. En in het verleden heb ik nog wat bestuurlijke ervaring opgedaan als voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Spirit Wonen en als voorzitter van Centraal Orgaan Hoofdklassen (COH). Ook kan ik terugkijken op 20 jaar financiële ervaring als partner bij accountantskantoor Driebergen & Driebergen en mijn huidige, weliswaar parttime ervaring als bedrijfsadviseur.”

Valt dat nog wel te combineren straks?

“Nee, dat denk ik niet. Met de meerderheid van mijn nevenfuncties zal ik dan ook stoppen, net als met mijn adviesbureau. Wel zal ik nog voorzitter van Rijnsburgse Boys blijven, weliswaar in afgeslankte vorm, maar daar ligt toch mijn hart. Bij het voetbal. Al heb ik er wel goed over na moeten denken. Ik bedoel: ik had mijn aandeel in het bedrijf verkocht en was een beetje aan het free-wheelen. Met mijn parttime bedrijf, mijn vriendin en als oppas opa. Voorheen kookte en deed ik de boodschappen, terwijl mijn vriendin nog vier dagen werkte. Tja, zo kan het straks dus niet meer. Maar dat realiseert ze zich en neemt niet weg dat ze blij voor me is.”

Wat voor soort ondernemer ben je?

“Ik ben duidelijk, geef mensen veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Daarnaast ben ik heel dienstverlenend, klantgericht en klantvriendelijkheid. Maar bovenal ben ik een mensenmens.”

Wat zou je hierna nog willen bereiken?

Een brede lach. “Hierna? Ik ben vijftig! Ach, feitelijk heb ik de meeste dingen die ik wilde doen, wel gedaan in mijn leven. Ik heb een eigen zaak gehad, twee inmiddels volwassen kinderen, voetbal als mijn passie en ook nog eens de hele wereld over gereisd. Bovendien ben ik meer iemand die bij de dag leeft. Geef mij maar een uitdaging en een leuk leven, dan ben ik dik tevreden.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *