06-09: BOB-borrel Rijnland, kan compassie de crisis doen smelten?

Op vrijdag 6 september vindt er een gezellige BOB-borrel Rijnland plaats met als thema: kan compassie de crisis doen smelten?

We zijn dit keer te gast bij De Burgt aan het Burgemeester Koomansplein in Rijnsburg. U wordt wederom persoonlijk door ons ontvangen met een welkomstdrankje en aansluitend zullen er nog heerlijke hapjes voorbij komen.

Bekijk alle aangemelde bedrijven en vertegenwoordigers.

Het uitgangspunt van BoB is ondernemers een laagdrempelig platform te bieden om op informele wijze in contact te treden met collega-ondernemers. Als ondernemer, manager of bestuurder bent u continu op zoek naar manieren om uw netwerk te vergroten. Zaken doe je immers met mensen, een goed netwerk is daarom heel belangrijk. Op vrijdag 6 septermber is er dan ook ruim voldoende gelegenheid om te netwerken.

U bent van harte uitgenodigd deze netwerkbijeenkomst, die om 16.00 uur start, bij te wonen. Reserveer meteen uw plaatsen!

Het programma

  • 16.00 uur – 16.30 uur Ontvangst met welkomstdrankje door het entousiaste team van Brasserie de Burgt
  • 16.30 uur – 16.45 uur Opening BoB, aansluitend spreker Esmeralda Jongmans, eigenaresse van Van der Veeken & De Bruijn Trainingen uit Oegstgeest
  • 16.45 uur – 17.30 uur Bedrijfscabaret door Johan Stevens
  • 17.30 uur – 19.30 uur Netwerken
  • 19.30 uur afsluiting

Rijnstreek Business

Rijnstreek Business is het toonaangevende zakenmagazine in de regio en verschijnt tien keer per jaar en is in zijn geheel terug te vinen op onze drukbezochte website www.rijnstreekbusiness.nl waar u tevens het allerlaatste nieuws uit de regio kunt vinden. Uiteraard vindt u in ons magazine en op onze website alle informatie, foto’s en verslagen van elke BoB bijeenkomst. Het kantoor van Rijnstreek Business is sinds 1 september in de Burgt gevestigd.

BoB

“BoB staat voor Business ontmoet Business. Het uitgangspunt van BoB is ondernemers per kwartaal een platform te bieden om op informele wijze in contact te treden met collega-ondernemers.”

De Burgt

De Burgt: ontmoeten, ontspannen en ondernemen in Rijnsburg. Je laptop mee en je kunt al aan de slag. In het Dorpskantoor in de Burgt heb je alle ruimte om jouw werkplek zo in te richten dat het aansluit bij jouw wensen als ondernemer. Forensen die files willen mijden of thuiswerkers die de stap naar een professionele werkomgeving willen maken, het Dorpskantoor biedt mogelijkheden voor iedereen. Het ligt centraal in Rijnsburg en richt zich op lokale ondernemers die zich maatschappelijk of professioneel willen ontwikkelen en profileren. De kernwaarden van het concept zijn dan ook: gastvrijheid, betaalbaarheid, flexibiliteit en sociale betrokkenheid. Je kunt in een ongedwongen sfeer samen werken met andere ondernemers. In het Dorpskantoor heb je een professionele werkplek tegen een scherp tarief.

Het Dorpskantoor biedt de mogelijkheid tot het huren van kantoorunits, werkplekken en vergaderruimtes. Waarbij je jouw pakket geheel naar wens kunt invullen door middel van een servicemenukaart. Een werkplek in het Dorpskantoor betekent een werkplek hebben waar mensen samen komen, hun kwaliteiten combineren en elkaar zoveel mogelijk economisch als professioneel stimuleren.

Het Dorpskantoor creëert meerwaarde voor jou als professional, maar ook voor jouw onderneming.

Esmeralda Jongmans

Aandacht bepaalt voor een belangrijk deel de kwaliteit van wat je doet en hoe je je voelt, het is een smeermiddel in het sociale verkeer, kan louterend werken, helpt je bewust worden van je eigen behoeften en is goed voor je zelfrespect.

Helaas zijn we door de waan van de dag, de hectiek van het leven, de vaardigheid om echt aandachtig in het hier en nu te zijn, kwijtgeraakt. We hebben geleerd om de dingen snel en vluchtig te doen en liefst meerdere dingen tegelijk. We zijn  er trots op dat we zo goed kunnen ‘multitasken’. Dat gaat altijd ten koste van de aandacht en uiteindelijk ten koste van de kwaliteit van dat waar we mee bezig zijn.

Zo zijn we vaak met onze aandacht ‘eindeloos’ ver weg, zonder het te weten. Als we op de ‘automatische piloot’ handelen zijn we ons niet (meer) bewust van onze emoties, gevoelens, lichamelijke ervaringen en gedachten. We hebben wel vaak een mening over hoe het met ons gaat, zonder dat we dat feitelijk ervaren.

Aandachtig zijn is te leren. Men noemt het ook wel ‘in flow zijn’. Het wil zeggen dat mensen zich lekker in hun vel voelen en daarbij goed presteren. Dit staat haaks tegenover het je laten opjagen of hoofdpijn krijgen van wat je allemaal nog moet doen. Vrijwel iedereen kent dat. Het gevoel altijd tijd tekort te komen. Flow daarentegen, het gevoel van je als een vis in het water voelen, kennen we ook, vanuit ons werk, onze liefhebberij of van uit een verder verleden: onze kindertijd. Je moeder moest je verschillende malen roepen, omdat je zo in je spel opging dat je de tijd vergat.

Bedrijfscabaret met Johan Stevens

Mensen die in rust en kracht leven en werken. Dat zie ik voor me.Ik geloof in de kracht van mensen. Ik geloof in de kracht dat jij en ik er iets moois van kunnen maken. Iets dat van waarde is.

Ik weet dat die kracht, die energie soms moeilijk te vinden is. Dat we – door kwetsuren uit een ver verleden – bang zijn om onze stem te laten horen, dat we bang zijn om onze droom te verwezenlijken. Dat we bang zijn om echt contact aan te gaan. Of dat we vanuit deze kwetsuur, juist steeds onze stem willen geven. Geïrriteerd, met vertoon van macht, uit verbinding.

Ik ben ervaringsdeskundige: ik weet wat het is om helemaal niet in mijzelf te geloven, om me zwaar en onbetekenend te voelen. Om steeds te denken: mij zal het wel nooit lukken en ik ben niet goed genoeg.

Maar ik weet, ik geloof dat mensen, jij en ik, ons daarvan kunnen bevrijden. Niet als met een toverslag, maar met vallen en opstaan. Om uiteindelijk steeds meer te blijven staan.

Wij hebben het vermogen om ons te verbinden, te concentreren, hulp te vragen en hulp te bieden en om door te zetten. Om een vaardigheid te leren, om pizza te bakken of een mooi lied te zingen of om een huis te bouwen. Om de ander te zien, echt te zien. Mensen herinneren aan deze kracht, daarom maak ik een cabaretshow.

Humor is daarin een prachtig middel. Het kan in korte tijd mensen doen ontspannen. Als je hard met iemand kan lachen is er sprake van vertrouwen. Als je flink kan lachen om een situatie, niet vanuit bitterheid of om het weg te lachen, maar omdat je het menselijk drama even kan relativeren en ook doorziet, dan ontstaat er lucht en ruimte om in gesprek te gaan. Met jezelf of met de ander. Humor kan muren wegbreken, zodat iedereen ineens weer weet: oh, ja… we zijn allemaal mensen.

Humor zorgt voor compassie. Kan compassie de crisis doen smelten? Zou het?

De Burgt

Burgemeester Koomansplein 1
2231 DA Rijnsburg

Om de BoB-bijeenkomst een laagdrempelig karakter te geven zijn het welkomstdrankje en de hapjes kosteloos, voor uw overige consumpties kunt u tegen een gereduceerd tarief bonnen/munten kopen.

Reserveren

Gezien het enigszins beperkte aantal plaatsen in de cabaretzaal is reserveren gewenst. U kunt eenvoudig plaatsen reserveren via deze pagina.