Noordwijk is ‘Heilzame Zeebadplaats’


Deel dit artikel

Noordwijk is een heilzame zeebadplaats. De European Spas Association overhandigde onlangs het felbegeerde predicaat aan burgemeester Wendy Verkleij. Een mijlpaal in de doorontwikkeling naar een jaarrondkuuroordbestemming.

Jarenlange voorbereiding
Na jarenlange voorbereiding onder leiding van de gemeente Noordwijk en Noordwijk Marketing, diverse metingen en wetenschappelijke analyses is aangetoond dat een verblijf in Noordwijk heilzame effecten heeft en een positieve bijdrage levert aan de vitaliteit. In Noordwijk komen gezond leven, gezond recreëren en gezond blijven samen. Waarvan de oorsprong ligt in de heilzame elementen die van nature aanwezig zijn: in het zeewater, de lucht, het klimaat en de omgeving.
“Deze lastige en onzekere tijd benadrukt des te meer het belang van gezond zijn en energiek en vitaal blijven”, aldus burgemeester Wendy Verkleij in haar toespraak. In Noordwijk is dat mogelijk. Daar zijn we ongelofelijk trots op. En daarom zetten we ook in op de kwaliteit van onze voorzieningen en werken we nauw samen met alle betrokken partijen om de gezonde en energieke gemeente verder gestalte te geven. Voor onze bezoekers, maar zeker ook voor alle inwoners.

Inspiratiebron voor iedereen
Met deze erkenning kan Noordwijk doorgroeien naar een volwaardige jaarondkuuroorddestinatie. Daaraan kan iedereen bijdragen. Quirine Kamphuisen, directeur-bestuurder Noordwijk Marketing: Dit biedt Noordwijk enorm veel kansen. Voor iedereen; bezoekers, inwoners, bedrijven, culturele organisaties en verenigingen. De erkenning is de inspiratiebron om samen aan de slag te gaan en te bouwen aan een kuuroord waar je jaarrond actief kunt werken aan je gezondheid en vooral ook heel erg kunt genieten.

European Spas Association 
De erkenning ‘Noordwijk, heilzame zeebadplaats’ is toegekend door de European Spas Association. Dit is de branchevereniging van Europese kuuroorden en actief in 20 landen. Noordwijk treedt hiermee toe tot een voor Nederland nog relatief onbekende ‘familie’, die in landen als Duitsland, Frankrijk, Spanje en Portugal een grote naamsbekendheid heeft.

Impuls aan Noordwijk en de regio
De doorontwikkeling naar een jaarrondkuuroorddestination is opgenomen in de regionale ontwikkelagenda van de Economic Board Duin en Bollenstreek. Met het certificaat op zak kunnen Noordwijk en de regio aan de slag op een aansprekend thema. Werken aan je gezondheid. Je welbevinden. Je vitaliteit. Op steenworp afstand van alle stedelijke kernen in de Randstad.

Op de foto:
burgemeester Wendy Verkleij (links) en Marlies Sobczak van de European Spas Association direct na de overhandiging van het predicaat.

Leave a Comment