Ensemble Johann Strauss uit Wenen luidt het nieuwe jaar in tijdens Klamuze concert in Huis ter Duin


Deel dit artikel

Op zondag 02 februari 2020 vindt het derde Klamuze concert plaats in Grand Hotel Huis ter Duin. Dit keer wordt het Oostenrijkse Ensemble Johann Strauss speciaal uit Wenen ingevlogen om de muzikale invulling van de middag te verzorgen. Het ensemble speelt werken van de Strauss dynastie en de mooiste melodieën uit het gouden en zilveren tijdperk van de operette. Het wordt geheel in stijl van Johann Strauss door de “Stehgeiger” geleid.

Het Ensemble werd in 1985 opgericht door leden van het Bruckner Orchestre Linz. Al meer dan 35 jaar werken zij continu aan het verfijnen van hun geluid en stijl en het toevoegen van innovatieve nieuwe stukken aan hun standaardrepertoire. Het orkest heeft veel van zijn ontwikkeling te danken aan Russell McGregor. Sinds 2004 begeleidt hij het orkest en is hij bezig met de voortzetting van de traditie van Strauss-concerten.

Het concert in Huis ter Duin vangt aan om 15.00 uur, de zaal is open vanaf 14.00 uur. Kaarten kosten 35,00 euro (inclusief parkeren, garderobe en consumpties) en zijn verkrijgbaar en te reserveren bij de receptie van Grand Hotel Huis ter Duin 071-3651290. Online kaarten kopen kan via www.klamuze.nl


Ensemble Johan Strauss ook aanwezig op Wiener Ball 2020
Het Ensemble Johann Strauss speelt op zaterdag 1 februari op het welbekende Wiener Ball in Grand Hotel Huis ter Duin. Een traditie die in een modern jasje wordt gestoken. Het van origine Oostenrijkse Bal is een feestelijke avond met een muzikaal scala van Strauss tot Swing en Disco. Gasten zijn gekleed in gala, wat zorgt voor een feestelijke sfeer. Vind hier meer informatie over het Wiener Ball

Over Stichting Klamuze

De Stichting Klamuze (Klassieke Muziek aan Zee) organiseert sinds 1993 jaarlijks buiten de zomerperiode klassieke concerten en een jazzconcert in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Een vijftal muziekstukken die zich op een zondagmiddag in de maanden november, december, februari, maart en april plaatsvinden. De combinatie van jong talent en ervaren musici zijn de muzikale ingrediënten voor een mooie zondag. De stichting Klamuze financiert haar kosten met gelden van partners, donateurs en begunstigden. Bekijk het volledige programma van het seizoen 2019/2020 op www.klamuze.nl

Leave a Comment