Grant Thornton Leiden is verhuisd naar vriendelijker locatie


Deel dit artikel

“De belangrijkste vraag die wij als dienstverleners stellen is: ‘Waar wil je naartoe?’. Dat past bij onze focus op het helpen van onze klanten bij alles dat te maken heeft met groei.” Aan het woord zijn Ron Hogenboom en Pieter Visser, partners van Grant Thornton Accountants & Adviseurs Leiden. Kort geleden betrokken zij een nieuw kantoor: “Wel ín Leiden, want wij blijven graag dicht bij de klant.”

“De vertrouwde locatie aan de Schiphol-weg hebben wij ingeruild voor een verdieping in het pand van Heerema aan de Vondellaan.” Heeft GT daarmee gekregen waar zij naartoe wilden? 

“Zeker. Om te beginnen zijn wij vooral ín Leiden gebleven. Wij zien dat veel collega’s het einde van een huurcontract aangrijpen om kantoren samen te voegen. Wij hebben gekozen om dichtbij de klant te blijven.”

Dichtbij en overzichtelijk
Nu is het niet zo dat de klanten van GT de deur bij ze platlopen. “Maar wij blijven dichtbij en hier zullen ze meer van ons zien dan op de oude locatie. Nu zit ieder-een op één verdieping in een grotendeels open kantoorruimte.” Die overzichtelijk-heid is een verbetering. “Wij doorbreken er de cultuur van ‘iedereen zijn eigen kamer’ mee. Dat werkt onderling ook fijner. Het wordt makkelijker om vraagstukken en inzichten te delen en kansen te signaleren. Dat komt uiteindelijk ook onze klanten ten goede.”

‘An instinct for growth’
Veranderingen, groei en ontwikkelingen zijn de zaken waar Hogenboom en Visser het meest enthousiast van worden. “Het is ook ons motto: ‘an instinct for growth’. Daar willen wij met onze diensten altijd op aansluiten. Niet vanuit de gedachte dat er altijd gegroeid moet worden, maar wel omdat wij graag weten wáár een onder-nemer naartoe wil. Hoe uitvoeriger wij de wensen van een ondernemer mogen be-spreken, des te duidelijker wordt de stra-tegie voor zijn of haar bedrijf. Ook dat is groei. En dan kunnen wij gaan vertellen waar ze rekening mee moeten of kunnen houden.”

Grant Thornton Groeiversneller
Samen met het kantoor van GT in Alphen aan den Rijn reikt GT Leiden jaarlijks de Groeiversneller-award uit aan een veel-belovende ondernemer in de Sterkste Schakel van Rijnland. In 2019 ging die naar Jarno en Mitchel Ammerlaan van Ammerlaan De Bakkers. “Deze twee jonge neven maakten een succesvolle doorstart met het familiebedrijf. Dat verdient onze complimenten. Wij zijn nu al geeltjes aan het plakken bij de genomi-neerden die de afgelopen maanden zijn gepresenteerd.”

Kansen en, soms, bedreigingen
Administreren, jaarrekeningen opstellen en belastingaangiftes doen is het reguliere werk van een accountant. GT doet graag nog iets extra’s. “De basis staat doorgaans wel bij onze opdrachtgevers. Wat daar achteraan komt is waar wij extra resultaten voor ze behalen. Het gesprek over ‘waar je naartoe wilt’ gaat namelijk ook altijd over veranderingen en extra’s die de ondernemer in gedachten heeft.” 

Dus over investeringen en de financiering ervan, over bedrijfsopvolging of -verkoop of over het  beheersen van bedreigingen. “Dat maakt ons werk spannend en daar zetten wij graag onze tanden in.” En met twintig adviseurs en nog eens honderd andere medewerkers kan Grant Thornton in de  Rijnstreek heel wat aan.

Leave a Comment