Afsluiting hefbrug Boskoop rampzalig voor ondernemers

Deel dit artikel

De Vereniging van Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA) dringt aan op een oplossing rondom de hefbrug in Boskoop, nu blijkt dat deze nog minimaal twee weken blijft afgesloten. Bestuurslid Dennis van der Werff, belast met de portefeuille infrastructuur bij de VOA, trekt hiertoe samen op met Michiel Gerritsen, voorzitter van de Greenport Boskoop en wethouder Kees van Velzen van de gemeente Alphen a/d Rijn.

Insteek is de belemmering die de brugafsluiting vormt voor de regionale economie. En de slepende voortgang in reeds bestaande plannen voor verbetering van de infrastructuur. “Als bestuurder begrijp ik heel goed dat infrastructurele ontwikkelingen tijd nodig hebben”, aldus Dennis van der Werff. “Maar nu blijkt maar weer eens hoe kwetsbaar we zijn. Laat deze brugafsluiting het signaal zijn om door te pakken.”

Plannen voor lange termijn
Hij doelt onder andere op plannen voor een aquaduct om de doorstroming van en naar de Greenport Boskoop te verbeteren. Plannen waar het bedrijfsleven nauw bij betrokken wordt, maar die door de provincie telkens worden achteruitgeschoven. Volgens Van der Werff is er nu geen weg terug. “De VOA behartigt de belangen van de lokale ondernemers. De scheepvaart over de Gouwe, de containerterminal in Alphen aan den Rijn en het hele kwekerijgebied ondervinden overlast en schade. Het is niet alleen tijd om een snelle oplossing te verzinnen, maar ook voor kwalitatieve, structurele verbetering.”

Leave a Comment