Samenwerking ETIB Jack van der Meij en Van Limpt


Deel dit artikel

Elektro Technisch Installatie Buro Jack van der Meij en Van Limpt Beveiliging & Telecommunicatie trekken heel regelmatig samen op om opdrachten binnen te halen. Een twee-gesprek over deze samenwerking tussen Chiel Roelofs (van ETIB Jack van der Meij) en Erik Brugman (van Van Limpt). “De wisselwerking is goed.”

“Chiel Roelofs en ik liepen elkaar een jaar of tien geleden tegen het lijf bij een gezamenlijke opdrachtgever,” zegt Erik Brugman, accountmanager bij Van Limpt Beveiliging & Telecommunicatie in Hoofddorp. “Sindsdien helpen we elkaar en scoren we samen opdrachten. Chiel schakelt ons in als een klant een beveiligings- of brandinstallatie nodig heeft, en ik draag ETIB Jack van der Meij voor als er bijvoorbeeld noodverlichting moet worden aangelegd. Die wisselwerking doet het goed. Vaak dienen we een gezamenlijke offerte in, waarbij een van de twee de regie heeft. Dat is voor de klant wel zo gemakkelijk. Want die zegt: ‘Regel het maar’.”

Voorbeeldprojecten
Deze werkwijze heeft geresulteerd in een mooie lijst met voorbeeldprojecten bij opdrachtgevers. Enkele voorbeelden: aan diverse scholen in de regio leverde Van Limpt een brandmeld- en beveiligingsinstallatie, terwijl ETIB Jack van der Meij de bekabeling en stroomvoorziening deed. Hetzelfde deden beide bedrijven voor een vijftiental locaties van de gemeente Teylingen. En regelmatig zorgen beiden samen voor de beveiliging van woningen in het hogere segment. Ook winkels en bedrijven kloppen bij ze aan.

Waarom schakelen ze elkaar in? “Omdat voor beveiligingssystemen gespecialiseerde certificaten inclusief de bijbehorende papierwinkel nodig zijn die wij niet hebben,” zegt Chiel Roelofs. “Maar wat de doorslag geeft is, dat we vertrouwen in elkaar hebben,” voegt Erik Brugman toe. “We weten van elkaar dat er altijd kwaliteit, flexibiliteit en snelle service geleverd moeten worden met een bijpassend prijskaartje, vaak in opdracht van verzekeraars en gemeentelijke instanties.  Beveiligingsinstallaties tegen inbraak en brand moeten honderd procent goed zijn. Ze moeten altijd werken en aan allerlei regels voldoen. En keuringsinstanties doen steekproeven, ook daarom doen we geen concessies aan de kwaliteit.”

Snelle service
En dat geldt ook voor de service. Erik Brugman: “Als er een probleem is met een installatie, willen we meteen helpen. Daarom kiezen we bewust voor een werkgebied in de Randstad. Dan kun je snel ter plaatse zijn en service verlenen als dat nodig is. Zowel wij als Van der Meij denken er zo over.”

“Daar horen ook representatieve medewerkers bij,” besluit Chiel Roelofs. “Dat betekent dus mooie bedrijfskleding en auto’s, een hand geven als je komt en weggaat, netjes werken en de boel schoon achterlaten. Daar selecteren we onze mensen op, want zij zijn het visitekaartje van je bedrijf.”

ETIB Jack van der Meij en Van Limpt
Elektro Technisch Installatie Buro (ETIB) Jack van der Meij werd dertig jaar geleden opgericht. Het Sassenheimse bedrijf heeft vier mensen en werkt voornamelijk in de provincies Noord- en Zuid-Holland en in Utrecht. Van Limpt Beveiliging & Telecommunicatie zag vijftien jaar geleden het levenslicht in Hoofddorp en telt achttien medewerkers, waaronder monteurs, werkvoorbereiders en servicemedewerkers, die net als ETIB Jack van der Meij Noord- en Zuid-Holland en Utrecht als werkgebied hebben.

ETIB Jack van der Meij
Cornelis Verolmeweg 11
2171 KV Sassenheim
T 0252 – 21 44 40
E info@etibjackvandermeij.nl
I www.etibjackvandermeij.nl

Van Limpt Beveiliging & Telecommunicatie
Jacobus Spijkerdreef 200
2132 PZ Hoofddorp
T 023 – 554 14 00
E info@van-limpt.nl
I www.van-limpt.nl

Leave a Comment