Autotestdag 2024 op 12 juni in Grand Hotel Huis ter Duin

‘Je krijgt echt een hoop auto voor die prijs’

Maar liefst 24 testauto’s, waarvan het merendeel elektrisch of hybride, stonden woensdagochtend 12 juni te blinken op het parkeerterrein van Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, terwijl de 24 testrijders en hun dealers binnen in de sfeervolle Van Diepeningen Lounge genoten van een kopje koffie met huisgemaakte patisserie.

Rond de klok van negenen arriveerden de testauto’s bij Huis ter Duin. Een deel was op eigen kracht naar het Noordwijkse hotel gereden, andere auto’s – van dealers die meerdere wagens leverden – werden per trailer aangevoerd. Dat de testauto’s mooi gepoetst waren, hoeft geen betoog. Daarom was het mooi dat de aanwezige wolken hun nattigheid vasthielden. Sterker: zelfs de zon liet zich zien. De auto’s bleven dus keurig droog. 

Zeemeeuw

Het enige smetje was een schreeuwerige zeemeeuw die het niet kon laten om een van de auto’s licht te bevuilen. Maar ook dat was snel weggepoetst, nog voordat de testrijders rond de klok van half tien instapten voor een dagje testrijden door de regio, waarbij de een niet verder kwam dan een ritje naar een naburig ziekenhuis vanwege een plotse poliklinische afspraak aldaar, terwijl een ander Amsterdam onveilig maakte en weer een ander veel bekijks had tijdens een rondje door het centrum van Leiden. 

De 24 rijders die geselecteerd waren voor de jaarlijkse autotestdag van Rijnstreek Business, waren een mooie doorsnede van het regionale bedrijfsleven. Het varieerde van accountants tot aannemers en van interieuradviseurs tot ICT’ers. Stuk voor stuk waren ze enthousiast over het feit dat ze gevraagd waren om een dag lang een prachtige bolide uit te proberen. 

Trouwe groep

Zo’n twintig jaar geleden werd het auto-evenement voor het eerst georganiseerd. De mensen van de organisatie vertellen; “Wij waren het eerste Business-blad dat een autotestdag begon”. “Sindsdien is dit initiatief door andere bladen nagevolgd, maar wij waren de eersten. Altijd met Huis ter Duin als basis en altijd met zo’n 25-tal rijders en met een trouwe groep autodealers, waarvan er een aantal al vanaf het begin meedoet.”

Voor de dealers is het een uitgelezen mogelijkheid om hun paradepaardjes te tonen waarmee ze mooie reclame maken voor hun organisatie en hun auto’s. En soms levert het zelfs meer op. “Een paar jaar geleden hebben we dankzij de autotestdag een leasecontract met een accountantskantoor afgesloten”, liet een van de deelnemende dealers weten. Het kan dus zeker: nieuwe klanten binnenhalen tijdens de autotestdag.

‘Geweldige bak’

Dat bleek ook aan het eind van de middag tijdens de afsluitende borrel in Huis ter Duin, waar elke rijder een korte impressie gaf van zijn of haar dag. Sommigen meldden dat ze al met de autodealer in gesprek waren over een offerte (“Ik heb al een mail naar mijn dealer gestuurd”). Een ander ging zelfs nog verder en zei lachend: “Ik houd hem.” 

De reacties op de auto’s waren zeer positief, al bekende iemand dat hij wel gek werd van de stroom piepjes die uitgestoten werden. Maar over het algemeen was er veel lof. De meningen liepen uiteen van ‘niet normaal, wat een raceauto’ tot ‘verrassend compleet’, en van ‘geweldige bak’ tot ‘een jolige auto’. Eén testrijder was zo onder de indruk van de prestaties van zijn testauto dat die verzuchtte: “Het was too much voor mij.” En een andere lovende reactie: “Je krijgt echt een hoop auto voor die prijs.” 

‘Echt top’

Na het rondje reacties geven, was er volop tijd voor netwerken in de lounge van Huis ter Duin, waar grif gebruik van werd gemaakt. Ook de borrel, met drankjes en lekkere borrelhappen, werd positief beoordeeld. Of zoals een van de deelnemers het verwoordde: “De autotestdag is een mooi netwerkevent; echt top!” Waarvan akte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *