Haal zoveel mogelijk uit je deelname aan de Sterkste Schakel

Je bent genomineerd voor de Sterkste Schakel. Wat nu?

Natuurlijk wil je een competitie winnen. Wij gaan laten zien hoe je met alleen mee te doen al heel veel gewonnen hebt en nog meer kunt winnen. Dat begint bij de nominatie. Ondernemingen kunnen niet zomaar meedoen: ze worden door hun klanten genomineerd. Dat is de eerste winst, en daar is al veel mee te bereiken.

Bedank je klanten voor je nominatie

Zorg er allereerst voor dat je klanten weten dat je bedrijf deelneemt aan de Sterkste Schakel. Vertel ze hoe trots jullie zijn op de nominatie en bedank ze daarvoor. Bedank ze voor hun klandizie en vertrouwen. En maak meteen gebruik van de gelegenheid om eventueel bedrijfs- of productnieuws te vertellen. Van de Sterkste Schakel krijg je een oorkonde die je op een opvallende plek in de het bedrijf kunt tonen en een sticker voor op de voordeur van je pand. Maar verzuim vooral niet de nominatie te vermelden op je website en social media accounts, zet tenslotte het logo van de Sterkste Schakel op mails, briefpapier en eventueel je bedrijfsauto’s.

Wat levert dit op? Je betrekt er je klanten mee bij het feest van de competitie en hebt één – of meer – extra momenten om bij hen op te vallen.

Houd je klantgerichtheid nog eens goed tegen het licht

De meeste deelnemers zeggen dat deelname aan de Sterkste Schakel hen een spiegel voorhoudt. Zijn wij echt wel zo klantgericht bezig en kunnen wij het zelfs nog verbeteren? Het interview voor de presentatietekst, de vragenlijst van de jury, het zelf nadenken over je pitch voor de jury en het bedenken van acties rond je deelname; ieder moment kan je inspireren om je werkwijzen verder te verbeteren.

Klantgericht werken is teamwerk. Je nominatie is dus een verdienste van je hele team, dat moet je zeker met hen delen. Het is meteen een goede gelegenheid om je team te vragen naar hun wensen of ideeën voor verdere verbetering. Bij de meeste bedrijven levert dat verrassende resultaten op.

Leg nieuwe contacten!

Deelnemen aan de Sterkste Schakel schept een band. Maak daar gebruik van. Het eerste dat je kunt doen is contact maken met de ándere deelnemers in het seizoen. Gewoon voor de aardigheid of om samen te kijken naar nieuwe mogelijkheden om zaken te doen. Ook deelnemers van voorgaande jaren zou je kunnen benaderen: je kunt ze sowieso vragen naar hun ervaringen met de Sterkste Schakel. Wie weet dat je van het een, het ander kunt maken. Ook de contacten met juryleden worden enorm op prijs gesteld. De jury bestaat bijna volledig uit oud-deelnemers. Ze weten hoe het is om aan de andere kant van de tafel te zitten en hebben al vele andere deelnemers leren kennen. Ze kunnen je helpen met anderen in contact te komen.

Hebben je klanten er iets aan dat je deelneemt aan de Sterkste Schakel? Jazeker!

Genomineerd zijn betekent niet dat je op je lauweren kunt rusten. Je bedrijf is goed bezig, maar uiteraard wil je ook goed bezig blijven. Daarvoor heb je blijvend belangstelling voor de verwachtingen van je klanten. Leg je klanten of gasten uit wat je doet en wat je gaat doen om hun tevredenheid te behouden. Vraag ze wat ze verder van je nodig hebben. Misschien ga je de manier van werken veranderen of – makkelijker – je assortiment of diensten veranderen. Door je deelname aan de Sterkste Schakel vinden ze het vaak leuker om je te helpen je dienstverlening verder te verbeteren.

Maak nieuwe reclame…en win de Publieksprijs

Alle manieren om je klant te betrekken bij je deelname aan de Sterkste Schakel zijn extra gelegenheden om reclame te maken voor je bedrijf. Al naar gelang het soort bedrijf dat je hebt zijn daar veel leuke, aantrekkelijke reclameacties bij te verzinnen. Heb je een winkel: maak een speciale Sterkste Schakel- aanbieding. Heb je een productiebedrijf: druk het Sterkste Schakel-logo op je verpakkingen. Ben je een dienstverlener: verzin een Sterkste Schakel spaaractie.

Met dit soort acties maak je goed bekend dat je deelneemt aan de Sterkste Schakel en dat je de waardering en de betrokkenheid van je klanten op prijs stelt. Zo weten ze wat er speelt wanneer je ze vlak voor de Finale vraagt om hun stem voor de Publieksprijs.

Dé top tip om het meeste resultaat te halen uit je deelname aan de Sterkste Schakel? Wacht niet te lang.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

J.C.Heetvelt-Driessen
Goedemorgen Ted. Zou jij, jullie mij een hordeur kunnen leveren en bevestigen? De hordeur die er nu in zit, al 14 jaar, is kapot, werkt nog voor de helft maar is niet prettig. Ik ben benieuwd naar het antwoord. Met hartelijke groet van mij ; A.Heetvelt
05-06-2024 11:47
J.C.Heetvelt-Driessen