Online Tuinbouwmonitor geeft inzicht in tuinbouwsector Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland lanceert de online Tuinbouwmonitor: een vooruitstrevend initiatief dat een diepgaand inzicht biedt in de tuinbouwsector van Zuid-Holland. Deze monitor, die een nulmeting vertegenwoordigt, werpt licht op 8 verschillende thema’s en schetst een beeld van de huidige situatie in de sector.

Het doel van de Tuinbouwmonitor is om relevante trends in de tuinbouwsector te identificeren en te presenteren. Om een zo volledig mogelijk beeld te geven van de actuele situatie, is gebruikgemaakt van zowel kwantitatieve als kwalitatieve indicatoren. Hierdoor kunnen belanghebbenden en stakeholders een goed geïnformeerde kijk krijgen op de stand van zaken in de tuinbouwsector van Zuid-Holland.

“We zijn blij om de lancering van de online Tuinbouwmonitor aan te kondigen,” zegt Meindert Stolk, gedeputeerde Economie en Innovatie. “Dit is een belangrijke mijlpaal in het streven naar transparantie én vooruitgang binnen de tuinbouwsector van Zuid-Holland. We hopen dat deze monitor zal dienen als een waardevol instrument voor alle betrokkenen bij de sector.”

Nulmeting biedt solide basis

De nulmeting van de Tuinbouwmonitor Zuid-Holland biedt een solide basis om de komende jaren te werken aan de verschillende thema’s binnen de sector. Door inzicht te krijgen in de huidige situatie, kunnen we gerichter werken aan verbeteringen en ontwikkelingen stimuleren die de tuinbouwsector in Zuid-Holland ten goede zullen komen.

Vanaf vandaag online

De online Tuinbouwmonitor is nu beschikbaar op de website van de provincie Zuid-Holland. Voor meer informatie en om de monitor te bekijken, ga naar www.zuid-holland.nl/tuinbouwmonitor.

De (online) Tuinbouwmonitor wordt op 20 maart tijdens de Statencommissie Economie en Energie met Provinciale Staten besproken.

Bron: Provincie Zuid-Holland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *