Aanleg R-net busbaan vertraagd

De aanleg van de (deels) vrije R-net busbaan langs de N206 Ir. G. Tjalmaweg en door de Duinvallei zal niet zoals gepland in april 2024 starten. De reden hiervoor is dat er beroep bij de Raad van State is ingediend tegen het provinciaal inpassingsplan (PIP). Het PIP is nodig voor de aanleg van de busbaan. Ook is door de indieners van het beroep een voorlopige voorziening aangevraagd bij de voorzieningenrechter. Als de voorzieningenrechter deze toekent, kunnen geen (voorbereidende) werkzaamheden worden uitgevoerd totdat er een uitspraak van de Raad van State is.

De provincie Zuid-Holland wacht nu eerst het besluit van de voorzieningenrechter af. Dit besluit komt naar verwachting binnen enkele weken. Daarna bekijkt de provincie wat dit voor het project en de planning betekent. Tegen die tijd volgt meer informatie.

Kijk voor meer informatie over R-net op www.zuid-holland.nl/RNET.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *