Rijnland nummer 3 meest duurzame publieke opdrachtgever

Rijnland nummer 3 meest duurzame publieke opdrachtgever Simone Boogaard, directeur water bij Rijnland, ontving op 6 november de oorkonde voor de derde prijs van Hessel Heins-Wunderle van Bouwend Nederland. Rijnland is het hoogst genoteerde waterschap in de top 25 van duurzame aanbesteders. Van de 20 aanbestedingen in 2021 en 2022 zijn er maar liefst 19 duurzaam gegund. En de score steeg van 4,17 in 2021 naar 4,35 in 2022.  
Ieder jaar maakt Bouwend Nederland een top 25 om publieke opdrachtgevers in het zonnetje te zetten die zich onderscheiden in het uitvragen van duurzaamheid in hun aanbestedingen. Boogaard is trots op deze prijs: “Duurzaam werken is sterk verankerd in ons beleid. Deze prijs is een prachtige bevestiging van onze inspanningen. We dragen zo bij aan het beperken van klimaatverandering en aan het behoud van biodiversiteit. Dat is natuurlijk de belangrijkste winst die we als waterschap halen.” Duurzaam aanbesteden past volgens Boogaard ook goed bij de nieuwe visie ‘Rijnland en de markt’. “Het gaat ons niet om meer uitbesteden naar de markt, maar om slimmer samenwerken met de markt. Voor de markt willen we een integere, betrouwbare, transparante, zakelijke en daarmee een professionele opdrachtgever zijn. Het werken aan opgaven is daarbij niet slechts een kwestie van het naleven van een contract, maar van het samen realiseren van de beste oplossing. Door op deze manier te werken, kunnen onze partners ook beter investeren in duurzame oplossingen.” Rijnland duurzaam en circulair Als waterschap werkt Rijnland duurzaam aan het watersysteem en de waterketen. Dat doet het waterschap door onder andere zo duurzaam mogelijk waterbeheer en door circulair en energieneutraal te werken. Rijnland streeft ernaar om in 2050 100% circulair te zijn.

Op de foto: Simone Boogaard ontvangt de oorkonde van Hessel Heins-Wunderle. Collega’s van team inkoop zijn trots op het behaalde resultaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *