Hyundai KONA ELECTRIC

 Na zo’n vijf jaar komt Hyundai met een nieuwe KONA met een keus uit benzine- als elektromotoren en een combinatie daarvan. Het meest opvallende is dat de nieuwe KONA flink groter is gegroeid. Gevolg is een ruimer interieur zowel voorin als achterin voor de bestuurder en de passagiers. 

De bagageruimte is zelfs met 30% gegroeid. Het interieur oogt zakelijk en strak. Het instrumentarium en het infotainmentscherm zitten beide achter één glazen plaat. Daaronder een rits van fysieke knoppen die op de tast bedienbaar zijn zoals voor de airco. De KONA Electric komt met twee accuvarianten. Een met een WLTP actieradius van 377 kilometer en de tweede met 514 kilometer. Met de flippers achter het stuur bepaal je in welke mate de auto afremt op de motor. Gewoon op de rem trappen kan natuurlijk ook nog. Het bijzondere is dat de laadaansluiting er niet alleen is om het accupakket te laden, maar je kan hem net als bij de IONIC5 ook gebruiken als 230-volt stopcontact. Ideaal 

natuurlijk voor op de camping. Ook in de auto zit nog een 230-volt aansluiting naast de usb-aansluitingen. Voor de laadkabel is een keurig afgesloten frunk onder de motorkap. Wat design betreft blijft het natuurlijk een kwestie van smaak. Bij Hyundai dealer Van der Linden Groep, met vestigingen in Leiden, Zoetermeer en Waddinxveen kunt u er zelf kennis mee maken.

JOHN VROOM

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *