Dacia Spring

Dacia Spring 65Comfortabel en betaalbaar

De Dacia Spring kon wel een vermogensboost gebruiken en dat heeft hij gekregen met maar liefst 45% van 44 pk naar 65 pk elektromotor. De Spring 45 blijft leverbaar als instapmodel en de Spring 65 is verkrijgbaar in de wat luxer aangeklede Extreme versie. Grote voordeel van deze no-nonsense elektrische versie is zijn vanafprijs van 23.400 euro. 

TEKST JOHN VROOM, AUTOREDACTEUR

Met een volle accu kom je volgens WLTP 220 kilometer. Als optie van een kleine 500 euro is het mogelijk ook met gelijkstroom te laden zodat je bij de snellader kunt inpluggen wat beduidend sneller gaat dan met het standaardexemplaar. Deze Spring 65 heeft ook iets anders afgestemde schokdempers gekregen, waardoor hij beter dempt en minder deint. Ook de stuurinrichting voelt steviger aan. Zoals gezegd is deze Extreme uitvoering ook rijker uitgerust met onder andere elektrisch bediende buitenspiegels en achterruiten, parkeersensoren en een achteruitrijcamera. Je moet er van houden maar voor wat meer cachet is deze versie voorzien van koperkleurige accenten, zoals op de buitenspiegels, het Dacia logo en de omlijsting van de ventilatieroosters en infotainmentunit in het interieur. Voor de rest blijft ook deze Dacia Spring 65 een echte Dacia, dus zonder veel vaak ook onnodige toeters en bellen op basis van bewezen Renault techniek in een eigentijds jasje met voldoende ruimte voor bestuurder, passagiers en hun bagage. Rij eens langs bij Dacia dealer Zeeuw & Zeeuw in Leiderdorp.

MOTOR

Elektrisch 65 pk

AFMETINGEN

Lengte 3.73 m

Breedte 1.58 m

Hoogte 1.52 m

INHOUD 

Bagageruimte 300 – 620 l

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *