Sleutelgenootschap en leerstoel Stadsgeschiedenis

Het Leidse Sleutelgenootschap organiseerde in de Leidse Schouwburg extra feestelijk zijn jaarlijkse bijzondere bijeenkomst. De leerstoel Stadsgeschiedenis werd mede door zijn inzet weer met 5 jaar verlengd. 

Bijzonder hoogleraar Ariadne Schmidt initieerde de voorgaande periode dusdanig veel publicaties, samenwerkingsverbanden en promoties, dat de Rijksuniversiteit, Het Sleutelgenootschap en nog enige sponsoren, graag nog een volgende periode met haar ingaan. De Magdelena Moons Leerstoel is een initiatief van André de Jong en Guido Persijn, twee leden van het genootschap, die helaas de afgelopen periode zijn overleden. Voorzitter Menno Smitsloo sprak namens het genootschap uit trots te zijn op wat er door hun inzet tot stand is gebracht.  Schmidt deed verslag van haar onderzoeksresultaten en nieuwe initiatieven. 

De leden van het Sleutelgenootschap zijn afkomstig uit diverse disciplines en verwezenlijken doelen die voor de historie en/of toekomst van Leiden van belang zijn. Zo werd bijvoorbeeld ook het grafmonument, de epitaaf, van de voor Leiden heilige burgemeester Van der Werf volledig gerestaureerd. 

De bijeenkomst was extra bijzonder, omdat er gedineerd werd op het podium, terwijl in de zaal in plaats van de eerste rijen stoelen een platform met daarop een concertvleugel was gebouwd. Het gezelschap werd verrast met muzikaal hoogwaardige optredens van Beth & Flo, twee klassieke concertpianistes, die ook met ludieke teksten inspeelden op hun publiek.  

Het was een mooi weerzien met de schouwburg.  Het team van zijn eveneens aanwezige directeur Irene Pronk stond garant voor een vloeiend verlopen programma.

Foto: Het Sleutelgenootschap met Ariadne Schmidt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *