NL Space Campus in Noordwijk ontwikkelt verder

De eerste stap op weg naar NL Space Campus is gezet, een dynamische hub voor de ruimtevaartsector in Noordwijk. Het Activatie Open Veld is op 28 september geopend, dat is een centraal ontmoetingsplein met wandelpaden en parkeergelegenheid op de NL Space Campus in Noordwijk.

Centraal ontmoetingsplein als hart van de campus

Pal aan dit centrale ontmoetingsplein zal naar verwachting in 2024 het Cometlab neerslaan, een faciliteit voor productontwikkeling en onderzoek. En daarna het Basecamp  met daarin faciliteiten voor ontmoeting, huisvesting, werkplaatsruimte en horeca voor studenten, start ups, scale ups, kennisinstellingen en ruimtevaartbedrijven. Wethouder Roberto ter Hark en luchtvaartpionier de heer Martin Schröder onthulden de naam van het plein: Het Martin Schröderplein.

Inzet provincie Zuid-Holland

Gedeputeerde Meindert Stolk (economie en innovatie): “Ik ben blij dat een belangrijke eerste stap is gezet in de fysieke ontwikkeling van de NL Space Campus. Maar er moet nog het nodige gebeuren voor een goede doorontwikkeling van NL Space Campus, daar zijn we ons van bewust! Daar blijven we ons samen met onze partners voor inzetten!”

Veelbelovende toekomst

De feestelijke opening van het plein werd bijgewoond door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordwijk. Tijdens dit evenement werden welkomstwoorden gesproken door wethouder Roberto ter Hark, Meindert Stolk (gedeputeerde economie en innovatie van de provincie Zuid-Holland) en Marc Sandelowsky (Directeur NL Space Campus). De directeur van ESTEC, Dietmar Pilz, Jeroen Rotteveel van brancheorganisatie SpaceNed en Tweede Kamerlid Pim van Strien deelden vervolgens hun visie op de toekomstige ontwikkelingen in de ruimtevaartsector. De ruim 150 aanwezigen brachten een toost uit op een veelbelovende toekomst.

Potentie

Zowel ESA ESTEC als NL Space Campus dragen aanzienlijk bij aan de welvaart van de gemeente Noordwijk en de bredere regio. Ruimtevaart heeft een enorme potentie in Zuid-Holland. Het brengt niet alleen innovatie met zich mee, maar ook werkgelegenheid en speelt een essentiële rol bij het aanpakken van de hedendaagse en toekomstige maatschappelijke uitdagingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *