Meer geld voor subsidieregeling lokale energie-initiatieven

Vanaf 1 september kunnen lokale initiatieven opnieuw profiteren van de subsidieregeling ‘Lokale initiatieven energietransitie Zuid-Holland 2023’. Deze regeling ondersteunt lokale projecten in de overgang naar duurzame energie. Het beschikbare bedrag is dit jaar verhoogd met €150.000, waardoor er in totaal €400.000, – beschikbaar is.

Dankzij deze regeling kunnen lokale energie-initiatieven worden gerealiseerd, waardoor duurzame energie toegankelijk wordt voor meer mensen. De initiatieven kunnen gericht zijn op verschillende doelen, zoals het duurzaam opwekken van energie via kleinschalige zonnedaken, het opzetten van lokale warmte-initiatieven, het starten van energiebesparingsprojecten of het creëren van een lokaal energiesysteem.

Berend Potjer, gedeputeerde voor Energie is verheugd over deze ophoging: ‘Energie moet schoner en betaalbaar. Het is belangrijk dat iedereen die wil verduurzamen mee kan doen. Lokale initiatieven zorgen ervoor dat ook inwoners kunnen meedenken, meedoen en profiteren van de voordelen van duurzaam opgewerkte energie, dicht bij huis. Zo kan iedereen een steentje bijdragen om schone energie voor iedereen beschikbaar te maken. Mijn oproep aan energieverbruikers is dan ook om vooral te kijken welke initiatieven er bij jou in de buurt zijn.’

Subsidieregeling

Heb je een lokaal energie-initiatief en wil je een bijdrage leveren aan een duurzamere toekomst voor Zuid-Holland? Dien dan voor het eind van dit jaar een aanvraag in voor de subsidieregeling ‘Lokale initiatieven in de energietransitie 2023’. Het totaal beschikbare bedrag voor dit jaar is €400.000, – Wie als eerste een volledige aanvraag indient die voldoet aan de voorwaarden, is als eerste aan de beurt. In januari 2024 wordt dit bedrag weer aangevuld. Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen.

Inclusieve energietransitie

De provincie hecht er waarde aan dat deze initiatieven aandacht besteden aan mensen en groepen die nog niet betrokken zijn bij de energietransitie. Een inclusieve energietransitie staat hoog op onze agenda. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen? Als er meer initiatieven hieraan werken, kunnen er meer mensen profiteren van schone en betaalbare energie. Op deze manier komen we dichter bij de gestelde ambitie en de Europese klimaatdoelstellingen.

Meer weten over lokale initiatieven of inspiratie opdoen? Lees meer op de website van Energie Samen Zuid-Holland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *