Robert Strijk formateur in Noordwijk

De 11 fracties in de gemeenteraad van Noordwijk zetten een volgende stap in de vorming van een nieuw gemeentebestuur in Noordwijk en hebben Robert Strijk gevraagd als formateur. In de raadsvergadering van 4 juli jongstleden is er een verschil van inzicht ontstaan tussen de coalitie dragende fracties.

Afgelopen zomer heeft de Hillegomse burgemeester Arie van Erk als verkenner gesprekken gevoerd met de Noordwijkse fracties. Op dinsdag 5 september deed Van Erk tijdens een Informatiebijeenkomst verslag van zijn werkzaamheden en lichtte zijn advies toe.

Daarna hebben de fracties afgesproken Robert Strijk te vragen als formateur. Zij geven de formateur mee dat het gewenst is de vaart erin te houden, dat de formateur start met een open houding op basis van het advies van de verkenner en met alle fracties in gesprek gaat. Robert Strijk heeft het verzoek aangenomen en start nog deze week met de werkzaamheden.

Robert Strijk was wethouder in Leiden van 2010 tot 2018, waarnemend burgemeester van Zwijndrecht en tot afgelopen augustus  gedeputeerde van de provincie Utrecht.

Bron: gemeente Noordwijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *