Alphen aan den Rijn organiseert bijeenkomst ‘Circulair Ondernemen’

Op woensdag 27 september organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn samen met Blik vooruit een kennisbijeenkomst voor ondernemers over circulair ondernemen.

Bijeenkomt Circulair ondernemen

Woensdag 27 september van 10.00 uur tot en met 12.30 uur is een bijeenkomst over circulair ondernemen. De bijeenkomst is in Het Ketelhuys in Alphen aan den Rijn. We vertellen wat het ondernemersloket Circulair economie (Blik vooruit) voor u kan betekenen. U kunt een afvalanalyse laten uitvoeren door PreZero. Verder deelt ondernemer Guido Braam zijn ervaringen. We sluiten af met een lunch.

De Groene Pluim

Tijdens de bijeenkomst is ook de uitreiking van de Groene Pluim. Een onderscheiding voor duurzaam ondernemen. Deze waardering wordt door wethouder Gert van den Ham gegeven. Ook vertelt de Alphense ondernemer Frank Keijzer van Kewodak, ontvanger van de Groene Pluim 2022, meer over het belang van duurzaam ondernemen.

Aanmelden voor de bijeenkomst

De inschrijving voor de bijeenkomst is geopend. Deelname is gratis na aanmelding. Direct aanmelden kan via het aanmeldingsformulier. Na aanmelding ontvangt u het volledige programma. De bijeenkomst is een samenwerking van Blik vooruit en Gemeente Alphen aan den Rijn met medewerking van EDBA, VOA en PreZero.

Wat u kunt verwachten

Er wordt om 9.30 uur gestart met een kop koffie. Om 10.00 uur start het programma:

  • Laat u inspireren en motiveren door circulair ondernemer Guido Braam (mede-eigenaar Powered by Meaning) hoe u als ondernemer een positieve impact creëert.
  • Het lokale kennisnetwerk en circulair ondernemersloket Blik vooruit is van start gegaan. Nico van Hoogdalem licht toe hoe dit loket u op weg kan helpen. 
  • Frank Keijzer van Kewodak ontving vorig jaar als eerste ondernemer in Alphen aan den Rijn ‘De Groene Pluim’. Zijn motto: ‘Je moet mee in de transitie. Dat is een kans, geen bedreiging.’ We gaan met Frank in gesprek wat duurzaam ondernemen hem en zijn medewerkers heeft opgeleverd.
  • Doe de afvalanalyse! Neem een zak restafval mee en laat de inhoud analyseren door Prezero. Laat geen geld liggen en ontdek welke waardevolle grondstoffen uw restafval nog bevat! Dit kan al vanaf 09.30 uur.
  • Stichting De Groene Pluim reikt voor de tweede maal de onderscheiding uit aan een duurzame ondernemer uit onze gemeente die goed op weg is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *